Wandelingen maken door het bos, op de bank hangen met kaarsjes aan, vallende bladeren - wij zijn helemaal klaar voor de herfst! Om écht alles uit het najaar te halen, zet je ook herfstgerechten op tafel. We hebben een selectie gemaakt van onze beste herfstrecepten. Zin in soep, stoofpot, ovenschotel of een herfst dessert? Zet de pannen maar op!
Als je écht lekker wilt koken, kies je voor groenten uit het seizoen. Maar wat zijn de seizoensgroenten in september, oktober en november? Wij zetten een selectie voor je op een rijtje! September: andijvie, biet, champignons, pompoen, rode kool, spinazie Oktober: boerenkool, koolraap, pompoen, schorseneren, spruiten November: boerenkool, knolselderij, koolraap, pompoen, savooiekool, spruiten, witte kool
Warm jezelf op na een regenbui met een dampende kom soep, super makkelijk en snel gemaakt in onze SoupMaker! Onze wilde paddenstoelensoep, rode linzensoep of knolselderijsoep met Bruggekaas, bijvoorbeeld. Ben je in een avontuurlijke bui? Ga dan voor de romige zuurkoolsoep of pompoensoep met chorizo. Soep is ideaal als voorgerecht, maar ook een goede keuze voor de lunch of als hartig tussendoortje. En een goed gevulde soep, zoals onze groentesoep met tortellini, kun je ook heel goed als avondeten op tafel zetten!
Een ovenschotel (of Airfryer-schotel) is voedzaam en vullend comfort food op een gure herfstavond. Een groot voordeel van ovenschotels is dat je ze heel goed de avond van tevoren kunt maken. Bij thuiskomst de volgende dag hoef je alleen nog maar de oven of Airfryer aan te zetten, en het eten staat zo op tafel! Probeer dat bijvoorbeeld eens met onze ovenschotel met chorizo en bruine bonen of macaroni ovenschotel met gehakt.
Oké, stamppot mag dan eigenlijk winterkost zijn, maar wie zegt dat je het niet in de herfst kunt eten? Naast de klassieke boerenkoolstamppot, andijviestamppot of zuurkoolstamppot, kun je met dit gerecht eindeloos variëren. Probeer onze stamppottaart bijvoorbeeld eens, voor de grote trek. Zin in stamppot met een verhaal? Dan is onze Philiprak wel iets voor jou. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kon het Philips personeel deze stamppot afhalen met maaltijdbonnen. Jij hebt gelukkig geen bonnen nodig, en kunt de gemoderniseerde Philiprak gewoon in je eigen keuken maken.
Als het op een combinatie van zachte, malse textuur en rijke smaken aankomt, wint geen enkel gerecht het van de stoofpot. En een stoofschotel hoeft zeker niet altijd vlees te bevatten! Dat bewijst onze ‘no boeuf bourguignon’, een vegetarische stoofpot, wel.
Sluit je herfstige maaltijd af met een passend herfsttoetje. Bak iets lekkers met seizoensfruit, zoals deze appeltaart, perendroom met bladerdeeg of appelroosjes. Niet zo van de fruitige toetjes? Ga dan voor zelfgemaakte gevulde speculaas of pompoen-meringuetaart.