Wanneer de dagen weer korter worden gaat langzaam het soepseizoen ook weer beginnen.
De Soupmaker zet in slechts 17 minuten de lekkerste soepen op tafel met 1 druk op de knop.
Deze wilde paddenstoelensoep is heerlijk met een stuk brood en kan zelfs als een maaltijdsoep gegeten worden.
Porties 6, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 1 bakje kastanje champignons
- 1 bakje wilde paddenstoelenmix
- 2 aardappels
- 1 runderbouillon blokje
- 200 ml magere room
- 200 gram spekblokjes
- Nootmuskaat
- 1 mespunt gemalen laurier
- 1 kleine ui
- Water
- Paar takjes verse rozemarijn
Bereiding
- 1. Snijd de ui, paddenstoelen en aardappels in grove stukken.
- 2. Bak de spekblokjes in een koekenpan en voeg de paddenstoelen en de ui er aan toe en fruit dit kort aan.
- 3. Zet ¼ apart voor de garnering en doe de rest met de aardappels, room, nootmuskaat en laurier in de Soepmaker en vul aan met water tot het bovenste streepje in de Soepmaker.
- 4. Zet de Soepmaker aan op programma 1.
- 5. Wanneer de soep klaar is verdeel de soep dan in de kommen en schep er de resterende vuling over.
- 6. Bestrooi met wat vers gesneden rozemarijn.
- Tip van de Chef: Deze soep is ook heerlijk met gebakken croutons.