1
Luchtzuiveraar en luchtbevochtiger

Schone lucht in huis door luchtkwaliteit te verbeteren

Adem het verschil
We zijn steeds meer bezig met gezondheid van onszelf en ons gezin. We letten dagelijks op wat we eten en drinken, maar ben je je ook bewust van de lucht die je iedere dag inademt? Wist je dat je in kilo’s 7 keer meer lucht inademt dan wat je eet en drinkt. Gemiddeld halen we 20.000 keer per dag adem en daarom is een goede luchtkwaliteit dus essentieel voor de gezondheid voor jou en je gezin.  
Grafiek lucht in name

Hoe is de luchtkwaliteit in huis vergeleken met de buitenlucht?

Wist je dat de lucht binnenshuis volgens de Wereldgezondheidsorganisatie* 2-5 keer meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht?

 

Luchtvervuiling van buiten kan gemakkelijk naar binnen komen als ramen en deuren openstaan. Maar zelfs als alles dicht is, kunnen door natuurlijke ventilatie allergenen en kleine deeltjes – kleiner dan 2,5 micrometer – binnendringen.

Pollen van bomen, onkruid en planten vormen een allergeen dat binnen veel voorkomt en dat allergische symptomen kan opwekken. Een ander allergeen is stof, dat onder andere bestaat uit huismijt, mineralen van buiten en andere deeltjes die ernstige allergische reacties en astma kunnen veroorzaken.

Verontreinigende deeltjes kunnen het gevolg zijn van koken, schoonmaken en het hebben van huisdieren. Een nieuwe inrichting of nieuw meubilair kunnen gassen en vluchtige organische stoffen uitstoten.

 

Om de groei van schimmels, bacteriën en virussen tegen te gaan, moet de luchtvochtigheid in huis 40-60% zijn. In een ruimte met een optimale vochtigheidsgraad gaat ademen gemakkelijker en droogt de huid niet uit.

 

*Feitelijke waarden waren binnen/buiten verhoudingen van 1.62–6.37 in de zomermaanden en 2.05–10.99 in de wintermaanden. Tekst en afbeelding uit: T. Salthammer Angewandte Chemie Int. Ed. 52, (2013), 3320; Originele gegevens uit: B. Wang et al. / Atmospheric Environment 41 (2007)2851–2861.

huis doorsnede
Efectele asupra sanatatii

Ontvang 10% korting in de Philips Online Shop

 

Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte van exclusieve aanbiedingen, nieuwe producten en kortingen, en help ons de goede doelen te steunen die jij belangrijk vindt.

Waarom is schone lucht belangrijk?

 

Gezonde lucht is voor iedereen belangrijk, maar sommige mensen ondervinden een verhoogd risico. Bijvoorbeeld zwangere vrouwen, kinderen, ouderen, mensen met longaandoeningen (astma of COPD) of allergieen merken het eerder als de lucht vervuild is en ondervinden veel last van slechte luchtkwaliteit. Ze kunnen bijvoorbeeld moeilijker ademhalen of hoesten meer. Als je last van hooikoorts hebt, komen daar in de lente ook nog eens pollen bij die veel klachten kunnen veroorzaken zoals rode ogen, niezen en hoesten. Een slechte luchtkwaliteit heeft veel gevolgen op de korte- en lange termijn. Maar ook als je niet in één van de bovenstaande risicogroepen valt is gezonde lucht van levensbelang. Verschillende rapporten, bijvoorbeeld RIVM, leggen het verband tussen luchtkwaliteit en gezondheid. Schone lucht is daarom erg belangrijk voor de gezondheid van het hele gezin.

Producten voor optimale luchtkwaliteit in huis

 • Luchtreinigers

  Luchtreinigers

  De Philips luchtreiniger biedt gezondere lucht voor mensen met astma en andere aandoeningen aan de luchtwegen. Verbeter de luchtkwaliteit in huis.

 • Luchtbevochtigers

  Luchtbevochtigers

  Met de Philips luchtbevochtiger creëer je een ideale luchtvochtigheid in huis. Voorkom droge huid, ogen en slechte nachtrust met de luchtbevochtiger.

 • Combi

  Combi

  Deze 2-in-1 combinatie van een luchtreinger en luchtbevochtiger beschermt jou en je gezin tegen verontreinigende deeltjes en droge lucht.

 • Luchtontvochtiger

  Luchtontvochtiger

  Verminder vocht en allergenen met de Philips 2-in-1 luchtontvochtiger en luchtzuiveraar voor een gezond thuis met minder vochtige lucht.

Lucht verversen in huis

 

Schone en optimaal vochtige lucht in huis is belangrijk voor een goede gezondheid.

VitaShield
VitaShield IPS (Luchtreiniger) – verwijdert ultrafijne deeltjes zo klein als 20 nanometer (0,00002 mm), waaronder bacteriën, stof, allergenen en virussen. 
AeraSense
AeraSense (Luchtreiniger)– geavanceerde sensortechnologie met accurate en doeltreffende prestaties die vergelijkbaar zijn met die van een professionele sensor.
NanoCloud
NanoCloud (Luchtbevochtiger) – een unieke bevochtigingstechnologie waarmee op natuurlijke wijze een prettige vochtigheidsgraad in huis wordt gehandhaafd.

Onze technologie verwijdert

Veroorzaker
TVOC's
Veroorzaker
Geuren
Veroorzaker
Ultrafijne deeltjes
Vochtigheid
Virussen
Vochtigheid
Bacteriën
Vochtigheid
Fijne deeltjes
Veroorzaker
Huidschilfers van huisdieren
Veroorzaker
Huisstofmijt
Veroorzaker
Schimmelsporen
Vochtigheid
Pollen
Vochtigheid
Stof
Vochtigheid
Vochtigheid 

Philips strijdt mee voor gezonde lucht en gezonde longen

 

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. Ze maken onderzoek mogelijk. Ze pakken vieze lucht aan. En ze doen er alles aan om kinderen rookvrij te laten opgroeien. Ze komen op voor de beste zorg voor longpatiënten én voor iedereen die dat misschien ooit wordt.

Iedere vier seconden haal je adem, meer dan 20.000 keer per dag. Ademen lijkt heel gewoon, maar is bijzonder en kwetsbaar. Gezonde lucht is essentieel voor gezonde longen."

Michael Rutgers, directeur Longfonds

Voor meer informatie over de strijd voor gezonde lucht en gezonde longen kijk op: www.longfonds.nl/philips
Logo Longfonds