1
Luchtzuiveraar en luchtbevochtiger

Luchtbehandeling: schone lucht in huis

Adem het verschil
We zijn steeds meer bezig met gezondheid van onszelf en ons gezin. We letten dagelijks op wat we eten en drinken, maar ben je je ook bewust van de lucht die je iedere dag inademt? Wist je dat je in kilo’s 7 keer meer lucht inademt dan wat je eet en drinkt. Gemiddeld halen we 20.000 keer per dag adem en daarom is een goede luchtkwaliteit dus essentieel voor de gezondheid voor jou en je gezin.  
Grafiek lucht in name

Hoe is de luchtkwaliteit in huis vergeleken met de buitenlucht?

Wist je dat de lucht binnenshuis volgens de Wereldgezondheidsorganisatie* 2-5 keer meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht?

 

Luchtvervuiling van buiten kan gemakkelijk naar binnen komen als ramen en deuren openstaan. Maar zelfs als alles dicht is, kunnen door natuurlijke ventilatie allergenen en kleine deeltjes – kleiner dan 2,5 micrometer – binnendringen.

Pollen van bomen, onkruid en planten vormen een allergeen dat binnen veel voorkomt en dat allergische symptomen kan opwekken. Een ander allergeen is stof, dat onder andere bestaat uit huismijt, mineralen van buiten en andere deeltjes die ernstige allergische reacties en astma kunnen veroorzaken.

Verontreinigende deeltjes kunnen het gevolg zijn van koken, schoonmaken en het hebben van huisdieren. Een nieuwe inrichting of nieuw meubilair kunnen gassen en vluchtige organische stoffen uitstoten.

 

Om de groei van schimmels, bacteriën en virussen tegen te gaan, moet de luchtvochtigheid in huis 40-60% zijn. In een ruimte met een optimale vochtigheidsgraad gaat ademen gemakkelijker en droogt de huid niet uit.

 

*Feitelijke waarden waren binnen/buiten verhoudingen van 1.62–6.37 in de zomermaanden en 2.05–10.99 in de wintermaanden. Tekst en afbeelding uit: T. Salthammer Angewandte Chemie Int. Ed. 52, (2013), 3320; Originele gegevens uit: B. Wang et al. / Atmospheric Environment 41 (2007)2851–2861.

huis doorsnede
Efectele asupra sanatatii

Lucht verversen in huis

 

Schone en optimaal vochtige lucht in huis is belangrijk voor een goede gezondheid.

VitaShield
VitaShield IPS (Luchtreiniger) – verwijdert ultrafijne deeltjes zo klein als 20 nanometer (0,00002 mm), waaronder bacteriën, stof, allergenen en virussen. 
AeraSense
AeraSense (Luchtreiniger)– geavanceerde sensortechnologie met accurate en doeltreffende prestaties die vergelijkbaar zijn met die van een professionele sensor.
NanoCloud
NanoCloud (Luchtbevochtiger) – een unieke bevochtigingstechnologie waarmee op natuurlijke wijze een prettige vochtigheidsgraad in huis wordt gehandhaafd.

Producten voor optimale luchtkwaliteit in huis

Series 2000i

Luchtreiniger

Series 2000i

€ 429,99*
Verminder klachten van astma en allergieën.
Series 3000i

Combi

Series 3000i

€ 529,00*
Gecombineerde bescherming tegen stofdeeltjes en droge lucht.
Series 5000

Luchtontvochtiger

Series 5000

€ 549,99*
Verwijder schimmel en vocht in huis.
* Aanbevolen verkoopprijs

Ontvang 10% korting in de Philips Online Shop

 

Schrijf je in en wees als eerste op de hoogte van exclusieve aanbiedingen, nieuwe producten en kortingen, en help ons de goede doelen te steunen die jij belangrijk vindt.

Waarom is schone lucht belangrijk?

 

Gezonde lucht is voor iedereen belangrijk, maar sommige mensen ondervinden een verhoogd risico. Bijvoorbeeld zwangere vrouwen, kinderen, ouderen, mensen met longaandoeningen (astma of COPD) of allergieën merken het eerder als de lucht vervuild is en ondervinden veel last van slechte luchtkwaliteit. Ze kunnen bijvoorbeeld moeilijker ademhalen of hoesten meer. Als je last van hooikoorts hebt, komen daar in de lente ook nog eens pollen bij die veel klachten kunnen veroorzaken zoals rode ogen, niezen en hoesten. Een slechte luchtkwaliteit heeft veel gevolgen op de korte- en lange termijn. Maar ook als je niet in één van de bovenstaande risicogroepen valt is gezonde lucht van levensbelang. Verschillende rapporten, bijvoorbeeld RIVM, leggen het verband tussen luchtkwaliteit en gezondheid. Schone lucht is daarom erg belangrijk voor de gezondheid van het hele gezin.

Philips strijdt mee voor gezonde lucht en gezonde longen

 

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. Ze maken onderzoek mogelijk. Ze pakken vieze lucht aan. En ze doen er alles aan om kinderen rookvrij te laten opgroeien. Ze komen op voor de beste zorg voor longpatiënten én voor iedereen die dat misschien ooit wordt.

Iedere vier seconden haal je adem, meer dan 20.000 keer per dag. Ademen lijkt heel gewoon, maar is bijzonder en kwetsbaar. Gezonde lucht is essentieel voor gezonde longen."

Michael Rutgers, directeur Longfonds

Voor meer informatie over de strijd voor gezonde lucht en gezonde longen kijk op: www.longfonds.nl/philips
Logo Longfonds

Onze technologie verwijdert

Veroorzaker
TVOC's
Veroorzaker
Geuren
Veroorzaker
Ultrafijne deeltjes
Vochtigheid
Virussen
Vochtigheid
Bacteriën
Vochtigheid
Fijne deeltjes
Veroorzaker
Huidschilfers van huisdieren
Veroorzaker
Huisstofmijt
Veroorzaker
Schimmelsporen
Vochtigheid
Pollen
Vochtigheid
Stof
Vochtigheid
Vochtigheid