We willen allemaal dat onze huizen veilig en schoon zijn voor onze gezinnen. Maar de lucht in uw huis kan 2 tot 5 keer meer vervuild zijn dan de lucht buiten.
Volgens een onderzoek uitgevoerd door het TNO (21 okt 2020) voldoet 1 op de 7 woningen niet aan WHO norm fijnstof. Uit simulaties blijkt dat met een goede kookafzuiging de blootstelling aan fijnstof al met 20 tot 30% wordt verminderd. In combinatie met luchtreinigers, kan de blootstelling zelfs afnemen met zo’n 65%.
Luchtzuiveraars van Philips hebben een meertraps filtratiesysteem dat tot 99,97% van de schadelijke deeltjes opvangt, van stof en allergenen tot aerosolen en PM2.5-deeltjes.
*Van de lucht die door het filter stroomt, getest met NaCl-aerosol door IUTA volgens DIN71460-1.
Getest op filtratie van 99,97% van nanodeeltjes, bij 0,003 micron, door IUTA onafhankelijk instituut.
*De deeltjesgrootten zijn indicatief, om een referentieschaal te geven. Sommige van de genoemde deeltjestypen hebben een groter bereik.
**Druppels uit de luchtwegen en aerosolen kunnen kleinere deeltjes in zich dragen, zoals stof of coronavirus.
***HEPA-filters volgens de Amerikaanse DOESTD-3020-2015 standaarden.
De Clean Air Delivery Rate is de wereldwijde norm voor het meten van de hoeveelheid lucht (m3) die een luchtzuiveraar binnen een bepaalde tijd kan reinigen. Dus, hoe hoger de CADR, hoe sneller de zuivering.
De airflow meet alleen de windsnelheid, dus het vertelt ons alleen hoeveel lucht eruit komt. Wat de airflow ons niet vertelt is hoe schoon die lucht is. Daarom is CADR de juiste metriek om te gebruiken bij het kiezen van uw luchtzuiveraar.
De WHO acht contact en druppels belangrijke transmissiewegen voor COVID-19. Aerosoltransmissie kan plaatsvinden in specifieke omgevingen, met name in overdekte, overvolle en onvoldoende geventileerde ruimten waar geïnfecteerde mensen veel tijd doorbrengen met anderen, zoals restaurants.
Een luchtzuiveraar voor gebruik binnenshuis detecteert en vangt vervuilende stoffen in de lucht op, inclusief aerosolen die virussen kunnen bevatten. De deeltjes worden gevangen door de vezels van het HEPA NanoProtect-filter en schone lucht stroomt terug in de binnenruimte.
Aerosolen zijn vaste of vloeibare deeltjes met een kleine omvang (<5 micron) die langdurig in de lucht blijven en virussen kunnen vervoeren.
Philips-luchtzuiveraars creëren circulatie in een binnenomgeving waarbij lucht door de filters wordt gezogen en virussen en andere vervuilende stoffen van slechts 0,003 micron worden opgevangen.
Virussen kunnen zich verspreiden vanuit de mond of neus van een geïnfecteerde persoon in kleine vloeibare deeltjes wanneer ze hoesten, niezen, spreken of ademen. Deze deeltjes variëren in grootte, van grotere ademhalingsdruppels tot kleinere aerosolen.
Het virus zal de levensvatbaarheid verliezen omdat er geen hostcel in de filters zit.
Een onafhankelijk onderzoek van de Goethe Universiteit in Frankfurt, Duitsland, heeft aangetoond dat het gebruik van draagbare luchtzuiveraars kan helpen het aerosolgehalte in een klaslokaal te verlagen. Op basis van de experimentele bevindingen en daaropvolgende theoretische modellering, concluderen de onderzoekers dat luchtzuiveraars een belangrijke extra voorzorgsmaatregel zijn.
Philips is met AurAir een nauwe samenwerking gestart om de luchtkwaliteit op scholen te verbeteren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de kwaliteit van het binnenmilieu op scholen vaak onder de maat is. Dit is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ook voor de leerprestaties. CO2 is een belangrijke indicator voor de luchtkwaliteit en effectiviteit van ventilatie. De sensoren van AurAir monitoren de CO2 waardes in het klaslokaal. Zodra deze boven de norm komen wordt via Wifi automatisch de Philips luchtreiniger geactiveerd die vervolgens de lucht zuivert van allergenen, stof, vuil, bacteriën en virussen. Deze oplossing kan, zonder bijkomende kosten en/of aanpassingen, in ieder gebouw eenvoudig zelf geïnstalleerd worden.
Lees hier het hele persbericht over de samenwerking.
Of bekijk het geschikte assortiment luchtreinigers of kijk hier voor meer informatie over de sensoren van aurair.
Standpuntnota over het begrijpen van de rol van aerosoldeeltjes bij SARS-CoV-2-infectie (Association for Aerosol Research, december 2020)
WHO, Ventilation & COVID-19 (Nov. 2020)
German Stiftung Warentest heeft getest hoe goed de winnaars van de Air Purifier Test van maart 2020 aerosolen vangen (januari 2021)
99,97% van de in de lucht zwevende allergenen, zoals pollen, stofmijten, schimmelsporen en huidschilfers van dieren die door het filter gaan, worden uit de lucht gefilterd.
In 2020 bleek uit een door Philips gesponsord onderzoek van het Munich Germany Center for Environmental Health de effectiviteit van zuiveraars bij het verwijderen van allergenen van huisstofmijt.
You are about to visit a Philips global content page
You are about to visit the Philips USA website.