mrt 03, 2021

Philips en AurAir bundelen krachten om binnenklimaat in scholen te verbeteren


Slimme CO2-meters gekoppeld aan krachtige luchtreinigers kunnen luchtkwaliteit binnenshuis bewaken en verbeteren

Eindhoven, Nederland - Philips, toonaangevend op het gebied van gezondheidstechnologie, en AurAir, een Nederlandse ontwerper en fabrikant van slimme producten voor het monitoren van luchtkwaliteit binnenhuis, gaan samenwerken om de luchtkwaliteit in scholen in Nederland te verbeteren door het aanbieden van een gezamenlijke totaaloplossing.

Philips en AurAir versterken elkaars kwaliteiten: De slimme CO2-meters van AurAir meten en monitoren de binnenlucht; de krachtige luchtreinigers van Philips filteren verontreiniging zeer effectief uit de lucht. Een logische volgende stap was het goed laten samenwerken van deze technologieën om een geautomatiseerde totaaloplossing aan te bieden voor het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit.

“De CO2-meters van AurAir hebben een goed leesbaar display en helpen leraren in de klas de aanwezige ventilatie opties correct gedoseerd in te zetten.” zegt Lisa Esselink, CEO van AurAir. “De CO2-meters sturen via wifi trapsgewijs de luchtreinigers van Philips aan. Zo wordt de lucht automatisch gereinigd als de CO2-niveaus toenemen. De combinatie hoeft niet te worden ingebouwd en is daarom zeer geschikt voor bestaande gebouwen.”

Samen met AurAir hebben we de ambitie om een belangrijke bijdrage te leveren tot het verbeteren van de luchtkwaliteit van scholen in Nederland.

Olaf Koning

Market Leader Benelux voor Philips Domestic Appliances

“Samen met AurAir hebben we de ambitie om een belangrijke bijdrage te leveren tot het verbeteren van de luchtkwaliteit van scholen in Nederland” zegt Olaf Koning, Market Leader Benelux voor Philips Domestic Appliances. “Onze luchtreinigers zorgen voor een intelligente zuivering. Het NanoProtect HEPA-filter vangt 99,97%i van deeltjes tot zo klein als 0,3 µm, zoals veelvoorkomende allergenen, stof, vuil, bacteriën en sommige virussen. Het koolstoffilter haalt geurtjes en een groot aantal schadelijke gassen uit de lucht.”

Testproject in Nederlandse scholen

Philips en AurAir hebben inmiddels een proefproject opgestart. Daarbij worden de CO2-meters van AurAir en de luchtreinigers van Philips samen in de praktijk getest in een drietal scholen. Aan de hand van de bevindingen van dit project zullen gelijkaardige initiatieven worden uitgewerkt.

Volgens het RIVM is uit onderzoek gebleken1 dat de kwaliteit van het binnenmilieu op scholen vaak onder de maat is. Een ongezond binnenmilieu kan zowel de gezondheid als de leerprestaties van kinderen beïnvloeden. CO2 wordt gebruikt als indicator van de luchtkwaliteit en de effectiviteit van ventilatie. Wanneer de concentratie hoog is, is dit een aanwijzing dat stoffen zich kunnen ophopen in het binnenmilieu. Bij te weinig ventilatie in klaslokalen kunnen klachten als geurhinder, oogirritatie, hoofdpijn en meer dan normale vermoeidheid voorkomen. CO2 veroorzaakt deze effecten niet zelf: klachten ontstaan door te hoge concentraties van andere stoffen die zich ophopen. Er zijn aanwijzingen dat een slechte binnenluchtkwaliteit op scholen kan leiden tot een toename in gezondheidsklachten. Het belang van goede ventilatie werd in 2020 ook door het Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen (LCVS) in hun eindrapport benadrukt2.

Waarom een luchtreiniger koppelen aan een CO2-meter?

CO2 wordt gebruikt als indicator van de luchtkwaliteit en de effectiviteit van de ventilatie. Door de CO2 meters te koppelen aan autonoom te plaatsen luchtreiniging vindt er een automatische zuivering plaats wanneer de luchtkwaliteit onder een (zelf in te stellen) norm komt. Deze gecombineerde oplossing is vooral nuttig en snel te implementeren als aanvulling in gebouwen waar de ingebouwde automatische ventilatiesystemen onvoldoende werken.

Over Philips luchtreinigers

Met een team van meer dan 100 wetenschappers en ingenieurs die werkzaam zijn op het gebied van luchtzuivering, is Philips een toonaangevend bedrijf op het gebied van luchtzuivering. De nieuwste serie luchtreinigers zorgt automatisch voor de kwaliteit van uw binnenlucht. Aangedreven door een professionele sensor die 60.000 keer per minuut vervuilende stoffen in de lucht scant, detecteert en reageert de luchtreiniger in realtime op elke detectie van verontreiniging. Het digitale display toont real-time luchtkwaliteitsniveaus binnenshuis en dankzij de ingebouwde connectiviteit kan de gebruiker het apparaat bedienen en bewaken met de Clean Home+ app van Philips.

[i] Philips-luchtreiniger kan deeltjes van slechts 0,003 micron verwijderen / elimineren / verdrijven, die kleiner zijn dan het kleinste bekende virus.

* Getest met NaCl-aerosol door iUTA volgens DIN71460-1. Van de lucht die door het filter stroomt. Getest volgens DIN71460-1.

 

Verwijdert / elimineert 99,97% van de allergenen in de lucht

* Getest op de filtermedia voor 1-pass efficiëntie bij een luchtstroom van 5,33 cm/s, door een extern laboratorium. Van de lucht die door het filter gaat, getest volgens JISB 9908-2011.

 

Elimineert 99,97% van pollen, huisstofmijt, schimmelsporen en huidschilfers van huisdieren *

* Van de lucht die door het filter gaat, getest volgens JISB 9908-2011. / 0.3um rapport / testrapport van leverancier in het testlaboratorium van derden

 

Verwijdert 99,9% van de bacteriën *

* Getest door SIMT in 30m3 kamer volgens GB21551.3-2010, (Staphylococcus albsp) 8032 als testbacterie. Getest door extern laboratorium, volgens norm GB21551.3-2010.

 

Verwijdert / elimineert 99,9% virussen * (H1N1-test in Airmid) *

* Microbial Reduction Rate Test uitgevoerd bij Airmid Healthgroup Ltd. getest in een testkamer van 28,5 m3, besmet met luchtgriep A (H1N1). / Uit de lucht die door het filter gaat. Getest met NaCl-aerosol door iUTA volgens DIN71460-1.

 

Zorgt automatisch voor de kwaliteit van uw binnenlucht, aangedreven door een professionele sensor, die 60.000 keer per minuut vervuilende stoffen in de lucht scant, detecteert en reageert in realtime op elke vervuilingsgebeurtenis.

Bron: Cubic sensortechnisch specificatierapport

 

[1] Bron: RIVM, Binnenmilieu in scholen en kindercentra. https://www.rivm.nl/binnenmilieu/binnenmilieu-in-scholen-en-kindercentra
[2] Bron: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2020/10/01/eindrapport-landelijk-coordinatieteam-ventilatie-op-scholen

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 82.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over AurAir

AurAir is een Nederlandse ontwerper en fabrikant van innovatieve bewakingsproducten voor de binnenluchtkwaliteit. Onze missie is om de gezondheid en het welzijn van mensen te verbeteren door hen te helpen de luchtkwaliteit 24/7 te beheersen in elke binnenruimte waar ze wonen, leren en werken. Onze producten zijn ontworpen om professionele monitoring van de binnenluchtkwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen die veel tijd binnen doorbrengt. AurAir is opgericht in 2019 in Nederland. AurAir-producten hebben een open ontwerp en zijn gebouwd voor integratie. Voor meer informatie, ga naar www.aurair.nl/

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Amber van Geluk

Amber van Geluk

PR Manager Domestic Appliances

Tel: +31 6 1142 3034

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Frans Wauters

AurAir
Woordvoerder Algemene Zaken

Tel.: +31 6 5125 7923

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.