1
Luchtzuiveraar

Luchtreiniger

Schone lucht is essentieel voor een goede gezondheid.
Adem het verschil.

Minder pollen en huisstofmijt

Philips luchtreiniger: schonere lucht voor een betere gezondheid

Gemiddelde beoordeling  / 5
Gemiddelde beoordeling  / 5
 • / 5
check-symbol
De allerbeste technologie
check-symbol
Intelligente zuivering
check-symbol
Verbonden met de Air Matters-app
Aanbevolen verkoopprijs: € 529,99
AC3259/10
Aerasense
Vitashield IPS
Vitashield IPS

Minder pollen en huisstofmijt

Philips luchtreiniger: schonere lucht voor een betere gezondheid

Gemiddelde beoordeling  / 5
Gemiddelde beoordeling  / 5
 • / 5
check-symbol
De allerbeste technologie
check-symbol
Intelligente zuivering
check-symbol
Verbonden met de Air Matters-app
Aanbevolen verkoopprijs: € 529,99
AC3259/10
Aerasense
Vitashield IPS
Vitashield IPS
PM 2,5
Stedelijke levensstijl, renoveren of verhuizen?

Nu luchtkwaliteit overal ter wereld een belangrijk probleem wordt, is schone lucht belangrijker dan ooit. Dit geldt niet alleen voor de buitenlucht, maar ook voor de lucht binnenshuis. Bij een nieuwe inrichting kunnen gassen vrijkomen, waaronder formaldehyde en vluchtige organische stoffen. Luchtreinigers van Philips zorgen voor een betere bescherming tegen gassen die kunnen voorkomen in nieuwe huizen en tijdens renovaties.
Pollen
Vaarwel allergenen, hallo frisse lucht!

30-35% van de bevolking heeft last van allergieën. De lucht in huis kan hieraan bijdragen, want die bevat vaak fijne deeltjes (PM 2,5), pollen en andere allergenen. Met de luchtreinigers van Philips kun je ultrafijne deeltjes zo klein als 20 nanometer (0,00002 mm), waaronder allergenen, bacteriën en andere deeltjes, uit de lucht filteren.

Onderzoek toont aan: concentraties fijnstof in Nederlandse huizen te hoog

 

De luchtkwaliteit is in 1 op de 7 Nederlandse huizen het grootste deel van de dag onvoldoende als gevolg van hoge concentraties fijnstof.  
Dit blijkt uit een onderzoek dat Philips in samenwerking met het longfonds heeft uigevoerd. Mensen brengen meer dan 20 uur van hun tijd binnen door. Het is belangrijk dat de lucht daar gezond is.

In huis komt fijnstof vrij onder meer bij verbranding, bijvoorbeeld door bakken en braden, het branden van kaarsen of de open haard. Ook komen er fijnstofdeeltjes van buiten naar binnen. Bij gevoelige groepen, zoals mensen met een longziekte, kan dit direct leiden tot gezondheidsklachten, zoals benauwdheid of hoesten. Op lange termijn kan blootstelling aan fijnstof voor iedereen schadelijk zijn. 

“We leven steeds bewuster: eten gezonder, bewegen meer en stoppen met slechte gewoonten. Maar weinig mensen beseffen dat ook de luchtkwaliteit in huis een belangrijke rol speelt bij een gezonder leven.”

Longfonds directeur Michael Rutgers

Wat is een luchtreiniger?

 

Luchtreinigers bieden gezondere lucht voor mensen met astma, hooikoorts allergie en andere aandoeningen van de luchtwegen. Kinderen die opgroeien in schonere lucht lopen minder kans om later allergieën te ontwikkelen. Een luchtreiniger maakt bacterieën en virussen onschadelijk, verwijdert nare geurtjes, neutraliseert schadelijke stoffen, vangt het haar van huisdieren op en haalt zwevende deeltjes , pollen, sigarettenrook en stof uit de lucht. Gezondere lucht betekent dat je gemakkelijker en rustiger kunt ademen.

Philips luchtreinigers


De Philips luchtreiniger met unieke Vitashield IPS technologie filtert de lucht op een natuurlijke wijze zonder uitstoot van ionen en chemicalieën. De lucht wordt door verschillende filters geleidt waardoor haar, stof, pollen, virussen, bacterieën en zelfs schadelijke gassen uit de lucht worden gehaald. De slimme sensor meet en regelt de luchtkwaliteit. Door middel van een blauwe of rode lichtindicatie geeft de luchtreiniger automatisch feedback over de actuele luchtkwaliteit in huis. Hierdoor ben je verzekerd van schone lucht voor een betere gezondheid.

Bedien jouw luchtzuiveraar vanaf elke plek met de verbonden app 

 

Schakel de luchtzuiveraar in, wijzig de ventilatorsnelheid of controleer de levensduur van jouw filter met de Air Matters-app. Krijg inzicht in de luchtkwaliteit en allergenenindex binnenshuis en buitenshuis. Laat je met de app adviseren over het beheer van luchtkwaliteit en allergenen.

HEPA-filter
VitaShield

Ongelofelijke prestaties met VitaShield IPS


Het hart van elke luchtreiniger van Philips is het VitaShield Intelligent Purification System (IPS)

 

1. Hiermee worden ultrafijne deeltjes, zo klein als 20 nanometer (0,00002 mm), verwijderd

2. Het systeem filtert 99,97% van de deeltjes zo klein als 0,3 micron – de omvang van de meest voorkomende allergenen in de lucht

3. Ook geurtjes, VOC's en bacteriën worden grotendeels verwijderd

Last van hooikoorts? Overweeg een luchtreiniger!

 

Wat is hooikoorts?

De lente is voor veel mensen de tijd van het jaar dat ze weer naar buiten gaan om te genieten van de natuur. Echter, voor mensen die last hebben van hooikoorts is dat niet zo vanzelfsprekend! Als je hooikoorts hebt, ben je allergisch voor sommige pollen van grassen, planten en bomen. Hiervan zweven hele kleine deeltjes in de lucht. Om deze deeltjes onschadelijk te maken produceert je afweersysteem histamine. Door de histamine zwellen je slijmvliezen op en vernauwen je bronchiën zich. Tussen de 10 en 20% van de Nederlanders en Belgen kampt met hooikoorts.

 

Wat zijn pollen?

Pollen of stuifmeel zijn afkomstig van de meeldraden van bloemen. Dit stuifmeel is nodig voor de voortplanting van de planten. Grassen, bomen, planten en bloemen vormen in verschillende bloeiperioden stuifmeel (pollen). Deze bloeiperioden worden het “pollenseizoen” genoemd. Bomen als de berk, els en hazelaar bloeien al in januari of februari. De eerste graspollen worden al in mei door de wind verspreid. Er zijn grassoorten die tot in september stuifmeel afgeven. (On)kruiden bloeien vanaf mei tot november. Het pollenseizoen kan dus een groot deel van het jaar bestrijken

 

Eindelijk minder symptomen van pollen allergie!

Mensen met pollen allergieen ervaren bij het gebruik van Philips luchtreinigers significant minder symptomen zoals niezen, tranende ogen, rode ogen, jeuk in de neus, jeukende huid of loopneus**. Philips Luchtreinigers met extra dik NanoProtect S3-filter verwijderen namelijk op doeltreffende wijze de allerkleintste deeltjes uit de lucht. Dit zijn deeltjes van slechts 0,02 um, dat is meer dan 100 keer kleiner dan PM2.5). Het filter verwijdert 99,9%*** van de veelvoorkomende bacterieen en virussen uit de lucht.

Een echte aanwinst in ons huis! Ik heb minder last van mijn hooikoorts en onze dochter heeft minder last van haar astma. Daarnaast past het ontwerp ook mooi in ons interieur."

MirjamVen, Consumentenfeedback Philips.nl, September 2015

Onze luchtreinigers

Op 17 februari 2018 heeft de eerste editie van ADEMNOOT plaatsgevonden: een uniek zangevenement van het Longfonds, in samenwerking met Philips. In aanloop naar het evenement hebben twee bezoekers aan het evenement, Cor en Rosie, een luchtreiniger ontvangen, beiden voor een familielid. Hieronder vind je het korte interview dat wij met ze hadden.

Beste Cor, je hebt een Philips luchtreiniger voor je vader in gebruik. Kun je iets meer vertellen over de situatie van je vader?

“Mijn vader heeft COPD en nog ongeveer 35% longcapaciteit. Dit beperkt hem in sterke mate in zijn bewegingsvrijheid en de snelheid waarmee hij de dingen kan doen. Zijn conditie is  slecht. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren meerdere malen in het ziekenhuis gelegen vanwege een longontsteking. Hij wordt hierdoor niet alleen fysiek zwakker, maar zijn mentale weerbaarheid gaat ook sterk achteruit.”

 

En hoe ervaart je vader de Philips luchtreiniger?

“De luchtreiniger vindt hij een geweldige aanvulling op zijn dagelijkse portie zuurstof en verneveling. Het apparaat is gemakkelijk te installeren en bedienen. Wij merken duidelijk dat het voor hem een stuk onzekerheid wegneemt en hij zicht beter voelt. Iedere keer als hij longontsteking krijgt, probeert hij naar externe oorzaken te zoeken en te kijken hoe hij dit kan voorkomen naar de toekomst. De luchtreiniger geeft hem de zekerheid dat de kwaliteit van de lucht binnenshuis oké is, dat stelt hem gerust.”

 

Beste Rosie, zowel je schoondochter als je dochter hebben ademhalingsproblemen. Kun je daar iets meer over vertellen?

"Mijn schoondochter is heel erg bezorgd als het om de beide kinderen gaat, maar Sem, de jongste, was in november 2017 heel erg ziek geweest. Hij had een bronchiën ontsteking wat het gezin op stelten zette. Sindsdien zijn de luchtwegen nog niet echt schoon geweest. Dit zorgt ervoor dat zij als ouders zijnde alert moeten zijn wanneer hij hoest of snotterig is. Zij moeten goed ervoor zorgen dat het huis stofvrij is. Zij moeten ook opletten dat Sem altijd goed aangekleed is als ze naar buiten gaan en hij mag geen kou vatten, want de koorts kan zomaar opkomen en dan is Sem een paar dagen heel erg ziek.

Mijn dochter is zwaar astmapatiënt en elke weersverandering heeft invloed op haar luchtwegen. Het effect op haar gezondheid is dat ze moeilijk ademt en gaat piepen. In het dagelijks leven heeft zij de beperking dat ze niet de dingen kan doen die een moeder met haar kinderen zou doen. Hierdoor komen dan haar beide kinderen in actie door mee te helpen in de huishouding."

 

Zowel je schoondochter als je dochter hebben nu een tijdje een Philips luchtreiniger in huis. Kun je vertellen hoe zij de luchtreiniger ervaren?

"De reactie van mijn schoondochter was: “Ik merk het verschil wel. Door de schonere lucht die wij in huis hebben gekregen, is Sem minder gaan hoesten.” En zelf heb ik gemerkt dat mijn kleinzoon anders is gaan ademen. Hij rochelt niet zoveel meer.

De reactie van mijn dochter was: “Het apparaat staat beneden en het is zeer fijn, want de lucht voelt anders aan. Toen wij naar bed gingen, merkte ik dat de lucht boven benauwder is. Dus ik zal af en toe het apparaat ook boven brengen zodat het ook in de slaapkamer zijn werk kan doen.”"

Zowel je schoondochter als je dochter hebben nu een tijdje een Philips luchtreiniger in huis. Kun je vertellen hoe zij de luchtreiniger ervaren?
Zowel je schoondochter als je dochter hebben nu een tijdje een Philips luchtreiniger in huis. Kun je vertellen hoe zij de luchtreiniger ervaren?
Zowel je schoondochter als je dochter hebben nu een tijdje een Philips luchtreiniger in huis. Kun je vertellen hoe zij de luchtreiniger ervaren?
Zowel je schoondochter als je dochter hebben nu een tijdje een Philips luchtreiniger in huis. Kun je vertellen hoe zij de luchtreiniger ervaren?

Philips strijdt mee voor gezonde lucht en gezonde longen

 

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. Ze maken onderzoek mogelijk. Ze pakken vieze lucht aan. En ze doen er alles aan om kinderen rookvrij te laten opgroeien. Ze komen op voor de beste zorg voor longpatiënten én voor iedereen die dat misschien ooit wordt.

Iedere vier seconden haal je adem, meer dan 20.000 keer per dag. Ademen lijkt heel gewoon, maar is bijzonder en kwetsbaar. Gezonde lucht is essentieel voor gezonde longen."

Michael Rutgers, directeur Longfonds

Voor meer informatie over de strijd voor gezonde lucht en gezonde longen kijk op: www.longfonds.nl/philips
Logo Longfonds

Luchtfilters vervangen

 

De luchtreiniger waarschuwt je van tevoren wanneer de filters moeten worden vervangen. Het apparaat schakelt automatisch uit als het filter aan het einde van zijn levensduur is gekomen.

Filters met actieve koolstof

 

Filters met actieve koolstof

Om TVOC-gassen en ongewenste geurtjes te filteren, zijn onze NanoProtect-filters met actieve koolstof voorzien van een hoogwaardige honingraatstructuur, voor superieure en betrouwbare prestaties.

Aanbevolen verkoopprijs: € 39,99
30 dagen bedenktijd en gratis retour bij Philips
HEPA-filter

 

HEPA-filter voor kleine deeltjes

Ons NanoProtect HEPA-filter verwijdert 99,97% verontreinigende deeltjes uit de lucht in huis – fijnstof, bacteriën, virussen en allergenen, zo klein als 20 nanometer.

Aanbevolen verkoopprijs: € 49,99
30 dagen bedenktijd en gratis retour bij Philips

Gerelateerde producten

 • Luchtbevochtigers

  Luchtbevochtigers

  Met de Philips luchtbevochtiger creëer je een ideale luchtvochtigheid in huis. Voorkom droge huid, ogen en slechte nachtrust met de luchtbevochtiger.

 • Combi

  Combi

  Deze 2-in-1 combinatie van een luchtreinger en luchtbevochtiger beschermt jou en je gezin tegen verontreinigende deeltjes en droge lucht.

 • Luchtontvochtiger

  Luchtontvochtiger

  Verminder vocht en allergenen met de Philips 2-in-1 luchtontvochtiger en luchtzuiveraar voor een gezond thuis met minder vochtige lucht.

Veelgestelde vragen 

Luchtreiniger

Waarom heb ik een Philips-luchtzuiveraar nodig?

De lucht in huis is volgens een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie vaak 10-30 keer meer verontreinigd dan de buitenlucht. De Philips-luchtzuiveraar kan het hele jaar voor jou en je gezin worden gebruikt. Vooral in de lente en de zomer is het raadzaam om de Philips-luchtzuiveraar te gebruiken voor mensen met hooikoorts en andere allergieën die met luchtkwaliteit samenhangen.

 

Heb ik een Philips-luchtzuiveraar nodig?

De meeste mensen brengen 85% van hun tijd binnenshuis door, waar de lucht 10-30x meer verontreinigd is dan buitenshuis. Dit kan een negatief effect hebben op je gezondheid. Alle Philips-luchtzuiveraars hebben gemeenschappelijk dat ze bewezen effectief zijn tegen veel voorkomende verontreinigers in huis, bijvoorbeeld PM 2.5, allergenen, bacteriën, virussen, formaldehyde en schadelijke gassen van vluchtige organische stoffen.

 

Waarom moet ik de lucht in huis zuiveren?

Philips VitaShield IPS-zuiveraars verminderen allergieën omdat met het meertraps actieve filtratiesysteem tot wel 99,7% van deeltjes in de lucht wordt vastgehouden, zodat veel van de irriterende stoffen die tot allergische reacties kunnen leiden, worden verwijderd. Het bijbehorende voorfilter houdt zware deeltjes tegen, zoals dierenhaar, stofmijten en stof. Tegelijkertijd worden met een HEPA schimmel, sporen van stofmijten, pollen en microscopische stofdeeltjes uit de lucht gefilterd. Deze fijne deeltjes kunnen leiden tot allergische en astmatische klachten. Daarnaast is het actieve koolstoffilter ontworpen om gevaarlijke gassen zoals formaldehyde en vluchtige organische stoffen zoals tolueen tegen te houden.

 

Wat wordt met de zuiveraar uit de lucht in huis gefilterd?

Philips-zuiveraars beschikken over verschillende filters met unieke specificaties om de meeste verontreinigers weg te filteren. Met het voorfilter worden de grotere deeltjes gevangen, zoals haar en stof. Met de multifunctionele filters en HEPA-filters worden ultrafijne deeltjes ter grootte van slechts 20 nanometer (0,00002 mm) verwijderd, zoals allergenen, virussen en bacteriën.Het actieve koolstoffilter gaat nog een stapje verder en kan schadelijke gassen en bepaalde geurtjes verwijderen. Met het filter met hoge capaciteit worden pollen, bacteriën en ultrafijne deeltjes weggefilterd. Misschien nog belangrijker: je wordt extra beschermd tegen formaldehyde en andere gassen van vluchtige organische stoffen.

 

Welk onderhoud is voor de Philips-luchtzuiveraar vereist? Moet ik filters vervangen?

Verontreinigers in de lucht worden door de Philips-luchtzuiveraar met filters weggefilterd. De levensduur van de filters is afhankelijk van het type filter, gebruiksduur en luchtkwaliteit in huis. In het algemeen moet je filters om de 1-3 jaar vervangen. Verder raden we aan om het voorfilter na verloop van tijd te reinigen.

 

Hoeveel geluid maakt de Philips-luchtzuiveraar?

Het geluidsniveau ligt tussen de 34 dB - 61 dB en verschillende producten zijn nog stiller in de slaapstand (20 dB).

 

Wat is het energieverbruik van de luchtzuiveraar?

Het energieverbruik is maximaal 47 W.

 

Wat is de aanbevolen grootte van de kamer?

De aanbevolen kamergrootte varieert van slaapkamer tot woonkamer.

 

Heeft het apparaat een automatische modus en slaapstand?

Ja, verschillende Philips-luchtzuiveraars beschikken over een slaapstand en slimme sensor waarmee de kwaliteit van de lucht wordt gemeten en de automatische modus wordt geregeld.

 

Wat wordt er met een luchtzuiveraar uit de lucht gefilterd?

Met de luchtzuiveraar worden fijne stof, allergenen, bacteriën, virussen en sigarettenrook weggefilterd.

 

Hoe weet ik of de luchtkwaliteit in huis is verbeterd?

Het is belangrijk om te weten of de luchtkwaliteit in huis is verbeterd, aangezien de meeste verontreinigers onzichtbaar en reukloos zijn. IPS in Philips VitaShield IPS staat dan ook voor Intelligent Purification System, een verzameling van geavanceerde functies waarmee de luchtkwaliteit in huis kunt regelen. VitaShield IPS is ontworpen om je te beschermen. De slimme (en automatisch werkende) luchtsensoren controleren de lucht in je huis en passen deze aan. Een opvallend LED-lampje houdt je op de hoogte van de voortgang door de luchtkwaliteit aan te geven. Hierdoor weet je dat VitaShield IPS zijn werk doet.