1
Strijktips

Kleding strijken: 5 beste strijktips

Wat zijn de beste strijktips?

En hoe kunnen ze jou helpen?

 

De manier waarop je strijkt, kan een wereld van verschil maken en je een hoop tijd en gedoe besparen. Strijken is voor de meesten namelijk één van de meest vervelende huishoudelijke klusjes die gedaan moeten worden. Wij hechten waarde aan jouw vrije tijd en geven je graag enkele handige strijktips.

1. Vochtig strijken

 

Vochtig strijken zorgt ervoor dat je kreukels nog beter uit kledingstukken verdwijnen. Daarnaast zorgt een stoomgenerator of stoomstrijkijzer er sowieso voor dat het kledingstuk wat vochtig wordt, waardoor strijken nog sneller is. De krachtige continue stoom dringt tot diep in de stof door waardoor kreuken snel verdwijnen.

2. Strijken van mouwen en plooien

 

Het strijken van mouwen en plooien is voor veel mensen een uitdaging. Er zijn veel handige tricks om mouwen en plooien mooi glad te strijken, zoals een handdoek oprollen en die in de mouw stoppen of voor het strijken van plooien de plooi bepalen met een paperclip. Echter biedt Philips ook een strijkplank met unieke ShoulderShape, waardoor het strijken van overhemden eenvoudiger is dan ooit.

30 dagen bedenktijd en gratis retour bij de Philips Shop

3. De juiste techniek

 

Gebruik niet teveel druk en strijk op de juiste temperatuur voor een goed resultaat. Met de OptimalTEMP-technologie van Philips is temperatuur instellen niet meer nodig en strijk je moeiteloos over alle soorten kledingstukken.

4. Onderkant van het strijkijzer

 

De zool van de strijkijzer heeft een essentiële functie en het is belangrijk dat deze niet beschadigd raakt. Let daarom op bij het strijken van ritsen of knopen. Zo voorkom je dat de onderkant van je strijkijzer beschadigd raakt. Daarnaast is het belangrijk dat je een schone en gladde onderkant hebt. Op deze manier voorkom je vlekken op je schone kleding. Philips biedt een reinigingsstick voor strijkijzerzoolplaten en verwijdert vlekken die zijn veroorzaakt door onzuiverheden, zodat jouw strijkijzer in topconditie blijft.

30 dagen bedenktijd en gratis retour bij de Philips Shop

5. Hang gestreken items direct aan een hanger

 

Door de warmte van het strijken, kan direct opvouwen ervoor zorgen dat je kleding weer eerder vouwen krijgt. Laat na het strijken je kleding eerst even afkoelen voordat je het opvouwt. Tip voor de mannen: Vouw een overhemd niet op, maar laat het aan een hanger hangen, zo voorkom je dat het gaat kreuken.

Lees meer over strijken en strijkijzers

 • Strijkijzers

  Strijkijzers

  Vind een Philips strijkijzer die het beste bij jou past. Ontdek de verschillende mogelijkheden, lees reviews en maak een gepersonaliseerde keuze!

 • Stoomstrijkijzer of stoomgenerator

  Stoomstrijkijzer of stoomgenerator

  Kies je voor een gewone stoomstrijkijzer of stoomgenerator? Bekijk de voordelen van een stoomgenerator en leer meer over onze stoomstrijkijzers.

 • Het perfect gestreken overhemd

  Het perfect gestreken overhemd

  De meeste mannen hebben wel één of enkele overhemden in hun kast hangen. Maar hoe pak je het strijken van overhemden nu aan? Vind hier de beste tips!