1
Producten

Romige zuurkoolsoep

Romige zuurkoolsoep

Doe verse groenten in je Cooking Blender en maak met één druk op de knop soep. Super gemakkelijk! Voor de koudere maanden: deze heerlijk romige soep uit Duitsland.

Porties 6, Voorbereidingstijd 30 - 60 minuten,

Ingrediënten

  • 250 gram zuurkool
  • 1 ui
  • 1 eetlepel boter
  • 1 appel
  • 200 ml magere room
  • 0,7 liter runderbouillon
  • 250 gram verse tomaten
  • 150 gram casselerrib
  • 150 gram buikspek
  • 1 theelepel gemalen laurier
  • Mespunt peper
  • Mespunt zout
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding

  • Spoel de zuurkool af en doe deze met de gemalen laurier en de boter in de Cooking Blender. Maak de ui, appel en tomaten schoon, snij alles in kleine stukken en voeg deze toe aan de zuurkool en laurier. Snij de casselerrib en het buikspek in kleine blokjes en doe dit ook in de Cooking Blender. Vul vervolgens de Cooking Blender tot het max.-symbool met de room en runderbouillon en zet hem aan op programma 2 (boerensoep). Stel de tijd manueel in op 45 minuten.
  • Blend de soep na afloop van het programma in 4 korte pulsen tot een gebonden soep. Breng de soep op smaak met peper, zout en suiker en dien de soep op. Eet smakelijk!
Romige zuurkoolsoep

Deel dit recept