Een prachtige eyecatcher uit de Airfryer, perfect om te serveren na een feestelijk diner.
Porties 8, Voorbereidingstijd 60 min
Ingrediënten
- 100 gram amandelmeel
- 150 gram speltmeel
- 70 gram roomboter
- sap van 1 citroen
- 2 eieren
- 40 gram rietsuiker
- 1 mespuntje zout
- 10 gram bakpoeder
- 4 rode appels
- 1 theelepel kaneel
- 50 gram abrikozenjam
- 100 gram amandelspijs
- 150 gram gele room
- 500 milliliter water
- 1 theelepel citroensap
Bereiding
- 1. Maak eerst het deeg door met een foodprocessor het amandelmeel, het speltmeel, de roomboter, de eieren, het citroensap, de rietsuiker, het bakpoeder en het zout te kneden tot een homogeen deeg.
- 2. Laat dit deeg rusten in de koelkast voor minimaal 1 uur in plasticfolie.
- 3. Maak ondertussen de vulling door de appels te schillen. Leg de schillen in water met citroensap zodat deze niet verkleuren.
- 4. Snij de rest van de appels in grove stukken en meng dit met de kaneel en abrikozenjam en zet apart.
- 5. Rol het deeg uit tot een grote plak. Bedek het ingevette bakaccessoire met het deeg.
- 6. Brokkel de amandelspijs over de bodem, leg daar een dun laagje gele room bovenop en vervolgens de appelvulling.
- 7. Maak van de appelschillen roosjes door deze op te rollen en verdeel deze over de taart.
- 8. Zet het bakaccessoire in de frituurmand en bak de appeltaart op 140 graden voor 45 minuten.
- 9. Laat de taart 20 minuten afkoelen. Serveer de taart op een bord en bestrooi met een beetje poedersuiker.
- Tip van de Chef: Haal de taart uit het bakaccessoire met behulp van twee borden.