1
Producten

Appelcrumble koekjes taart

Appelcrumble koekjes taart

Wat een feest om deze taart op tafel te hebben! Prachtig voor een verjaardag, maar ook op een mooie zondag voor bij de koffie. In de Airfryer Avance past een springvorm van maximaal 21 centimeter, in de Viva modellen maximaal 19 centimeter.

Porties 4,

Ingrediënten

  • Voor het biscuitdeeg:
  • 5 eiwitten
  • 125 gram suiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • Voor de appelcrumble:
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 125 gram bloem
  • 115 gram ijskoude boter
  • 100 gram suiker
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 mespunt gemalen kardemom
  • 1 mespunt gemalen steranijs
  • 4 goudrenetten
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • Voor de topping:
  • Pakje mini koekjes (wafeltjes)
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram suiker

Bereiding

  • Om het biscuitdeeg te maken klop je de suiker en de eiwitten samen in de keukenmachine (op de hoogste stand) tot een luchtige massa. Als het eiwit spierwit wordt en je van het mengsel met je garde een 8 kunt draaien is het goed.
  • Zeef de bloem en spatel dit voorzichtig door het geklopte eiwit. Doe het beslag in een ingevette springvorm en bak het in 30 minuten gaar op 150 graden. Je kunt kijken of het biscuitdeeg gaar is door er zachtjes op de drukken. Als het naar boven veert is het biscuitdeeg gaar. Leg een doek op het aanrecht, doe er een beetje suiker op tegen het plakken en laat het deeg afkoelen.
  • Om de crumble te maken weeg je alle ingredienten af en snijd je de ijskoude boter in dobbelsteentjes. Meng de volgende ingrediënten in een ruime kom; de bloem, appel, havermoutvlokken, suiker en blokjes boter. Kruid het mengsel met het kaneelpoeder, gemalen steranijs en het kardemompoeder. Kneed alle ingrediënten tot een kruimelig deeg.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Neem een ovenschaal en vul met de stukjes appel. Strooi de bruine suiker over de appels en meng goed. Verdeel het crumble deeg over de ovenschaal. Bak het geheel 25 tot 30 minuten en laat afkoelen. Je kunt de crumble ook in de Airfryer bereiden, hiervoor kun je het beste de bakaccessoire gebruiken. De baktijd is dan 20 minuten op 170 graden.
  • Snijd het biscuitdeeg in 3 gelijke plakken. Klop in de keukenmachine de slagroom met de suiker stijf. Bouw nu de taart als volgt op: leg op de eerste plak biscuit de appelcrumble en spuit of spatel hier de slagroom op. Herhaal deze stap twee keer. Werk de taart af met slagroom en appel. Steek de kleine koekjes in de slagroom.
Appelcrumble koekjes taart

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

 

Registreer mijn Airfryer

Deel dit recept