1
The Philips Chef

Pompoensoep met chorizo

Pompoensoep met chorizo

Deze pompoen soep wordt extra lekker met de toevoeging van chorizo. Met de Philips staafmixer wordt koken extra makkelijk.

Porties 4 , Voorbereidingstijd 30 min., Bereidingstijd: 20 min.

Ingrediënten

  • 113 g chorizo
  • 450 g pompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • Pompoenpitten (geroosterd)
  • 1 wortel
  • 1 middelgrote ui
  • 100 g kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
  • 1/2 rode paprika, zonder zaadjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • Water
  • Slagroom, om te garneren
  • Verse peterselie, om te garneren

Bereiding

  • 1. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen, wortel, ui en paprika in stukjes van 2 x 2 cm.
  • 2. Plet de knoflook.
  • 3. Doe de pompoen, wortel, knoflook, ui en paprika met het bouillonblokje in een pan en voeg koud water toe totdat alles is bedekt.
  • 4. Laat de ingrediënten sudderen tot ze gaar aanvoelen als u er met een vork in prikt.
  • 5. Snijd de chorizo in blokjes en bak deze gaar.
  • 6. Rooster de overgebleven pompoenpitten in een pan.
  • 7. Pureer de groenten in de pan tot een glad mengsel.
  • 8. Voeg de chorizo toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
  • 9. Giet de soep in kommen en maak af met geroosterde pompoenpitten, verse peterselie en een lepel slagroom.
Pompoensoep met chorizo

Deel dit recept