De lente is begonnen en dat vraagt om frisse gerechten om het seizoen in te luiden. Op zoek naar inspiratie voor in de keuken? We zetten een aantal snelle lenterecepten voor je op een rij, van een lichte maaltijd tot gerechten met verse seizoensgroenten. Lenterecepten zijn dé manier om het voorjaar naar binnen te halen!
Voor een goed begin aan je dag, geef je een lentetwist aan je ontbijt. Je simpele yoghurt met granola, tover je makkelijk om in een droomontbijt door zelf granola te maken met gedroogde frambrozen en blauwe bessen. Heb je nog fruit liggen dat snel op moet, zoals aardbei en banaan? Gooi het samen met melk, yoghurt, haver en ahornsiroop in de blender en je hebt een heerlijke smoothie. Voor een wat stevigere lunch bak je (glutenvrije) pannenkoeken. Met een flinke porte vers zomerfruit bovenop, geef je een vleugje lente aan je maaltijd.
Geen zin in soep of brood bij de lunch? Ga dan voor een salade, de ideale lichte maaltijd! De linzensalade met walnoten, zoete aardappel gorgonzola, lenteui en eetbare viooltjes is een feestje op je bord. Net als deze spiraalvormige regenboogsalade. Klinkt ingewikkeld? Nee hoor! Met onze Spiralizer maak je in een handomdraai leuke sliertjes van je wortelen, bieten, courgettes en appel. Meng de frisse dressing van limoen, honing, mosterd en dille in de hakmolen en klaar is je lentesalade. Deze snelle lenterecepten zijn niet alleen ideaal als lunch, maar ook als lichte maaltijd voor 's avonds of als bijgerecht.
Een van onze favoriete momenten in de lente is buiten eten - én koken. Kies bijvoorbeeld voor een verse zeebaars die je vult met schijfjes citroen, tijm, rozemarijn en knoflook en grilt op de barbecue. Op zoek naar een vegetarisch lentegerecht? Ga dan voor gegrilde regenbooggroenten als spruitjes, maiskolf, paprika en rode ui. Vind je grillen op de barbecue teveel gedoe? Geen probleem. Je kunt deze gerechten namelijk ook met de grillpan in de Airfryer bereiden. Dat is nog eens makkelijk! Vergeet ook niet de heerlijke seizoensgroenten die in de lente verkrijgbaar zijn. Zoals asperges, dé seizoensgroenten van april, mei en juni. Je kunt natuurlijk voor de traditionele asperges met ham, ei en Hollandaisesaus gaan, maar om écht indruk te maken op je tafelgenoten maak je deze pastasalade met asperges en mandarijn. In de lente nog pril? Dan kun je voor gerechten met seizoensgroenten van maart kiezen, zoals witlof en paprika. Combineer ze met geitenkaas, peer, vijgen en frambozen en je zet een heerlijk lentegerecht op tafel.
Vergeet de lijn even, want er zijn genoeg recepten om ook in de lente een succes van je dessert te maken. Eén van de eerste toetjes waar je misschien aan denkt, is natuurlijk ijs. Wist je dat je met een blender ook makkelijk zelf ijs maakt? Meng opgesteven slagroom met kokosmelk en kokossnippers en vries het mengsel in. Met wat passievrucht is dit tropische dessert helemaal af. Ben je gek op crème brûlée? Bereid 'm eens met kokosmelk en pandan, een extract uit de bladen van een schroefpalm. Fruit en kokosschaafsel maken het plaatje compleet. Voor een lekker drankje later op de avond maak je een koude kersensoep. Meng onder andere kersen, witte wijn, kaneel, citroensap en water in onze SoupMaker en laat het mengsel naderhand afkoelen in de koelkast. Succes gegarandeerd!
Meld je aan en ontvang: