1
The Philips Chef

Koude kersensoep

Koude kersensoep

Een fruitig dessert na een heerlijke zomerse maaltijd.

Porties 4, Voorbereidingstijd 0 m, Bereidingstijd: 23 m

Ingrediënten

  • 500 g kersen150
  • 150 ml witte wijn1
  • ½ - 1 theelepel gemalen kaneel150
  • 150 g suiker30
  • 30 ml citroensap
  • naar keuze: opgeklopte slagroom, om te garneren

Bereiding

  • Ontpit de kersen en houd een paar hele kersen apart om te garneren.
  • Doe alle ingrediënten in de SoupMaker en schenk er 370 ml water bij. Sluit het deksel en kies het gladde soep programma.
  • Open het deksel als de soep klaar is, schenk het mengsel in een grote schaal en zet ten minste 3 uur in de koelkast.
  • Serveer met de hele kersen en eventueel wat opgeklopte slagroom.
Koude kersensoep