1
Recept

Glutenvrije pannenkoeken met vruchten

Brownies met noten

Pannenkoeken bakken in je Airfryer die je niet meer hoeft om te draaien. Het kan met de nieuwe bakplaat. Ook glutenvrij!

Porties 6, Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • Pannenkoeken:
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram rijstmeel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel glutenvrije bakpoeder
  • Snufje zout
  • 500 ml melk
  • Rodevruchtensaus:
  • 1 bakje bramen
  • 1 bakje frambozen
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 bakje rode bessen
  • 20 gram geleisuiker
  • Poedersuiker
  • 4 siliconen pannenkoekringen

Bereiding

  • 1. Maak eerst de rode vruchtensaus door de rode vruchten goed te wassen en in een pan met de suiker tegen de kook aan te brengen. Laat de saus daarna helemaal koud worden.
  • 2. Doe dan het meel, eieren, bakpoeder, zout en melk in een keukenmachine of een blender en mix dit mooi tot een glad beslag.
  • 3. Zet de bakplaat in je Airfryer en maak deze goed heet. Zet de siliconen ringen op de bakplaat en zorg dat ze goed aansluiten. Spray de bakplaat in met wat olie en giet het beslag in de ringen. Bak de pannenkoeken 6 minuten op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn.
  • 4. Leg de pannenkoeken op een stapel en decoreer met de vruchtensaus en de poedersuiker.
  • 5. Goed om te weten: Je kunt verschillende soorten glutenvrije meelsoorten gebruiken: boekweitmeel, maïsmeel, rijstmeel, kikkererwtenmeel. Natuurlijk kun je voor dit recept ook normale bloem gebruiken, als je dat liever wil.
Brownies met noten
Registreren

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

Deel dit recept