1
Producten

Pastasalade met asperges

Pastasalade met asperges

Een heerlijke salade met verse pasta, asperges en ham die je als maaltijd, lunch of bijgerecht kunt eten.

Porties 4, Bereidingstijd: 0-30 m

Ingrediënten

  • 500 gram Semola bloem
  • 200 ml vocht aspergevocht en 2 eierdooiers
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 appel (goudreinet)
  • 200 gram kleine groene asperges
  • 500 gram witte asperges
  • 4 mandarijnen
  • 1 bakje tuinkers
  • 100 ml yoghurt 0%
  • 3 eetlepels Remia Friteslijn
  • 4 eieren

Bereiding

  • Schil de witte asperges en snijd de harde onderkant er van af. De groene asperges hoef je niet te schillen, maar snijd wel de harde onderkant ervan af.
  • Kook de witte en groene asperges gaar en haal ze uit de pan. Laat de asperges afkoelen in een kom met koud water. Kook het vocht verder in en laat het afkoelen.
  • Doe de bloem en eidooiers in de pastamachine en voeg hier 200 ml aspergevocht bij. Houd ongeveer 4 eetlepels vocht apart voor de saus. Laat de machine het werk doen en kook de pasta beetgaar.
  • Pel de mandarijnen en maak hier partjes van. Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Kook de eieren gaar en snijd deze in kwarten.
  • Maak nu de saus door de yoghurt met de fritesaus in de chopper te doen en voeg daar de helft van de tuinkers aan toe en 4 eetlepels aspergevocht. Laat de chopper mengen en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng tot een kleurrijke salade. Garneer met de rest van de tuinkers.
  • Eet smakelijk!
  • Tip van de Chef: In de Pastamachine kun je ook glutenvrije pasta maken. Vervang het Semola bloem door maismeel en voeg per 250 gram meel 5 gram Xantaangom toe. Heb je nog geen Pastamachine? Gebruik dan 300 gram gedroogde penne.
Pastasalade met asperges

Deel dit recept