Leestijd: 3 Min
Er zijn verschillende manieren om verse sappen uit fruit te persen en elke dag te genieten van een vitamineboost vol natuurlijke vezels en vitaminen. Maar wat is het verschil tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge? En wat zijn de voordelen van een slowjuicer?
De wrijving van de messen in een gewone sapcentrifuge wekt warmte op. Het verschil tussen slowjuicers en gewone sapcentrifuges is dan ook dat in gewone sapcentrifuges hittegevoelige vitamines, mineralen en andere waardevolle voedingsstoffen kunnen worden vernietigd. Gewone sapcentrifuges voegen tijdens het sapmaken ook meer zuurstof toe aan het sap, waardoor het sneller oxideert en er voedingsstoffen verloren kunnen gaan.
Het ligt misschien wat voor de hand, maar een slowjuicer is precies wat de naam doet vermoeden: dit apparaat snijdt langzaam fruit en groenten in kleine stukjes om vervolgens al het sap eruit te persen. De slowjuicers van Philips persen het fruit niet alleen, maar halen ook sap uit de vruchtenpulp.
Het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer is dat een gewone sapcentrifuge sap onttrekt door fruit met scherpe messen met een zeer hoge snelheid – soms meer dan 20.000 omwentelingen per minuut – in stukken te snijden. Een slowjuicer daarentegen werkt met ongeveer 30 tot 200 omwentelingen per minuut.
Een belangrijk voordeel van een slowjuicer is dan ook dat dit apparaat sap produceert met een grotere hoeveelheid vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Dit sap is niet alleen beter voor je; het smaakt ook beter!
Viva-collectie
Sapcentrifuge
HR1832/00
Een ander voordeel is dat de exacte functie van een slowjuicer is ontworpen om te lijken op de kauwbeweging van de menselijke mond. De mond is zeer effectief in het onttrekken van voedingsstoffen omdat het voedsel wordt "voorverteerd". Hierdoor is het gemakkelijker voor het lichaam om voedingsstoffen te absorberen en te metaboliseren tijdens de rest van het spijsverteringsproces. Niet alleen dat, maar het is wetenschappelijk bewezen dat voedingsstoffen het best bewaard blijven als ze met een snelheid van 30 tot 40 bewegingen per minuut worden gekauwd. Je kunt slowjuicers gebruiken voor zowel zachter fruit zoals mango's als hardere groenten zoals wortels of gember. De Philips Avance slowjuicer is voorzien van de unieke MicroMasticating-technologie, die 90% van de ingrediënten onttrekt en omzet in een dikker, voedzamer sap. Zo worden meer vitamines, voedingsstoffen en vezels uit het fruit en de groenten aan het sap toegevoegd.
Je kunt stukken fruit in hun geheel plaatsen in de slowjuicer. Dit voordeel zorgt ervoor dat je dus niet eerst het fruit in stukjes hoeft te snijden. De sapcentrifuge zal het sap rechtstreeks in de container persen. De pulp (schillen, vruchtvlees, pitten en steeltjes) gaat naar een aparte container.