Leestijd: 7 Min
Versgeperst vruchtensap is heerlijk. Het zit niet alleen boordevol smaak, maar ook vol met die belangrijke vitamines en andere essentiële voedingsstoffen. Of je nu trek hebt in een eenvoudig glas versgeperste appel, sinaasappel of druif, of spannende combinaties zoals avocado en radijs; een heerlijk sapje is een ideale aanvulling op een evenwichtig dieet. Met de juiste sapcentrifuge is het eenvoudig om de beste smaak, textuur en kwaliteit uit je fruit en groente te halen. Jammer genoeg heeft vers sap een korte houdbaarheid, want al snel na de bereiding neemt het vitaminegehalte af. Daarom vergt het bewaren van verse sap dat je thuis hebt geperst iets meer denkwerk. Je moet weten hoe lang je het koel kunt bewaren en hoe je vers sap kunt invriezen. Dit handige artikel helpt je bij het maken van het perfecte zelfgemaakte sap en biedt richtlijnen voor de beste manier om vers sap te bewaren voor een eenvoudige, heerlijke vitaminekick!
Voordat we je laten zien hoe je vers vruchtensap kunt bewaren, moet je het natuurlijk wel eerst persen! Er zijn verschillende producten die ideaal zijn om een perfect glas versgeperst sap te maken. Hier geven we je meer informatie over hoe je de perfecte sapcentrifuge kiest.
Er zijn twee manieren om sap te maken. Koudgeperst sap heeft een duidelijk voordeel: telkens wanneer fruit wordt verhit, verliest het enzymen en vitamines. Bij het persen van het sap kan het niet misgaan: je plaatst het fruit in de sapcentrifuge, zet hem aan en geniet van een heerlijk, versgeperst sapje.
Bij het kiezen van een sapcentrifuge is het de moeite waard om even de tijd te nemen om de verschillen tussen de verschillende beschikbare modellen te onderzoeken. Elk model zal de smaak, de consistentie en het gehalte aan voedingsstoffen van je vitaminedrank op een andere manier beïnvloeden. Bovendien kunnen ze ook invloed hebben op de houdbaarheid van het verse sap dat je ermee maakt. Hier lees je meer over de twee meest voorkomende types sapcentrifuge.
We geven je hier antwoord op hoe je het beste vruchtensap kunt invriezen of bewaren. Zo kun je langer genieten van je favoriete, gezonde, zelfgeperste sap.
Als je versgeperst sap wilt bewaren zonder het in te vriezen, kun je het drie dagen in de koelkast bewaren. Als je je sap invriest kan het tussen de 12 en 16 maanden worden bewaard.
Viva-collectie
Sapcentrifuge
HR1832/00
Dit hangt af van hoe lang je het wilt bewaren en of je wilt dat de vitamines en andere voedingsstoffen worden behouden. Als je je sap in de koelkast bewaart, verliest het minder vitamines dan wanneer het op kamertemperatuur wordt bewaard. Als je vers vruchtensap invriest, kun je het langer bewaren en gaan er relatief weinig voedingsstoffen verloren.
De schil van fruit zit vaak boordevol vitamines; ideaal voor versgeperste sappen. Als je fruit gebruikt dat een eetbare schil heeft, zoals appels, dan hoef je het fruit niet eerst te schillen. Door de schil in je sap te verwerken verleng je de houdbaarheid van de vitamines en verhoog je meteen de voedingswaarde van het sap.
Met deze simpele informatie kun je lekker en voedzaam sap persen en weet je precies wat alle tips en trucs zijn om vers sap te bewaren. † Interne tests met druiven, appels, bramen, aardbeien, tomaten, watermeloen, sinaasappels en granaatappel (1000 gram van elke soort fruit).