1
0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Leestijd: 7 Min

    Hoe lang kun je versgeperst sap bewaren?

     

    Versgeperst vruchtensap is heerlijk. Het zit niet alleen boordevol smaak, maar ook vol met die belangrijke vitamines en andere essentiële voedingsstoffen. Of je nu trek hebt in een eenvoudig glas versgeperste appel, sinaasappel of druif, of spannende combinaties zoals avocado en radijs; een heerlijk sapje is een ideale aanvulling op een evenwichtig dieet. Met de juiste sapcentrifuge is het eenvoudig om de beste smaak, textuur en kwaliteit uit je fruit en groente te halen.

     

    Jammer genoeg heeft vers sap een korte houdbaarheid, want al snel na de bereiding neemt het vitaminegehalte af. Daarom vergt het bewaren van verse sap dat je thuis hebt geperst iets meer denkwerk. Je moet weten hoe lang je het koel kunt bewaren en hoe je vers sap kunt invriezen. Dit handige artikel helpt je bij het maken van het perfecte zelfgemaakte sap en biedt richtlijnen voor de beste manier om vers sap te bewaren voor een eenvoudige, heerlijke vitaminekick!

    Vers sap bewaren: begin met het perfecte vruchtensap

     

    Voordat we je laten zien hoe je vers vruchtensap kunt bewaren, moet je het natuurlijk wel eerst persen! Er zijn verschillende producten die ideaal zijn om een perfect glas versgeperst sap te maken. Hier geven we je meer informatie over hoe je de perfecte sapcentrifuge kiest.

    Sapmethoden

     

    Er zijn twee manieren om sap te maken.

     

    • Stomen: deze methode verwarmt het fruit met stoom, wat enzymen verwijdert en het sap concentreert.
    • Koudgeperst sap: deze methode maakt gebruik van een hydraulische pers om sap uit fruit en groenten te halen.

    Koudgeperst sap heeft een duidelijk voordeel: telkens wanneer fruit wordt verhit, verliest het enzymen en vitamines. Bij het persen van het sap kan het niet misgaan: je plaatst het fruit in de sapcentrifuge, zet hem aan en geniet van een heerlijk, versgeperst sapje.

    Vers sap

    Kies je sapcentrifuge of slowjuicer


    Bij het kiezen van een sapcentrifuge is het de moeite waard om even de tijd te nemen om de verschillen tussen de verschillende beschikbare modellen te onderzoeken. Elk model zal de smaak, de consistentie en het gehalte aan voedingsstoffen van je vitaminedrank op een andere manier beïnvloeden. Bovendien kunnen ze ook invloed hebben op de houdbaarheid van het verse sap dat je ermee maakt. Hier lees je meer over de twee meest voorkomende types sapcentrifuge.

     

    • Sapcentrifuge: Natuurlijk kun je gewoon een staafmixer gebruiken om sap te maken. Dit kost echter niet alleen kracht en tijd, maar ook vitamines. Een apparaat van goede kwaliteit, zoals de Philips Avance Sapcentrifuge, heeft een gesloten systeem waarbij het sap rechtstreeks in het glas of een kan wordt gegoten. Deze kan je weer gebruiken om vers vruchtensap te bewaren in de koelkast. Dit vermindert oxidatie en vitamineverlies. Omdat de Avance twee verschillende sap niveaus biedt, kun je ook kiezen voor een dunnere of dikkere consistentie. Ook kiezen voor een dunnere of dikkere consistentie.
    • Slowjuicer: Laat de naam je niet in verwarring brengen. De meeste slowjuicers hebben vaak een lager toerental, maar je glas vers sap staat binnen een mum van tijd klaar. Het persen van het sap gaat langzamer, maar dit betekent ook dat het sap zachter is. En dat betekent meer smaak! De Philips Viva Collection Masticating juicer heeft een uniek ontwerp zonder zeef, zodat je hem in minder dan een minuut kunt schoonmaken. Dankzij de brede opening kun je indien nodig hele, geschilde en ontpitte vruchten uitpersen. Een ander belangrijk voordeel van de Philips MicroMasticating-slowjuicer is dat dit apparaat tot 90% van de voedingsstoffen uit fruit en groenten haalt dankzij de innovatieve MicroMasticating-technologie† met een laag toerental. 

    De houdbaarheid verlengen: vruchtensap bewaren zonder voedingsstoffen te verliezen

     

    We geven je hier antwoord op hoe je het beste vruchtensap kunt invriezen of bewaren. Zo kun je langer genieten van je favoriete, gezonde, zelfgeperste sap.

    Hoe lang kun je vers sap bewaren?

     

    Als je versgeperst sap wilt bewaren zonder het in te vriezen, kun je het drie dagen in de koelkast bewaren. Als je je sap invriest kan het tussen de 12 en 16 maanden worden bewaard.

    Wat je nodig hebt

    Wat is de beste manier om vers vruchtensap te bewaren?


    Dit hangt af van hoe lang je het wilt bewaren en of je wilt dat de vitamines en andere voedingsstoffen worden behouden. Als je je sap in de koelkast bewaart, verliest het minder vitamines dan wanneer het op kamertemperatuur wordt bewaard. Als je vers vruchtensap invriest, kun je het langer bewaren en gaan er relatief weinig voedingsstoffen verloren.

    Hoe haal ik meer voedingsstoffen uit mijn verse sap?


    De schil van fruit zit vaak boordevol vitamines; ideaal voor versgeperste sappen. Als je fruit gebruikt dat een eetbare schil heeft, zoals appels, dan hoef je het fruit niet eerst te schillen. Door de schil in je sap te verwerken verleng je de houdbaarheid van de vitamines en verhoog je meteen de voedingswaarde van het sap.

    Met deze simpele informatie kun je lekker en voedzaam sap persen en weet je precies wat alle tips en trucs zijn om vers sap te bewaren.

     

    † Interne tests met druiven, appels, bramen, aardbeien, tomaten, watermeloen, sinaasappels en granaatappel (1000 gram van elke soort fruit).

    Ontdek meer

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    Exclusieve aanbiedingen, alleen voor jou

    *

    Ik wil graag promotionele communicatie ontvangen - op basis van mijn voorkeuren en gedrag - over Philips producten, diensten, evenementen en promoties. Ik kan me gemakkelijk op elk moment uitschrijven.

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.