Pizza- of brooddeeg kneden in mijn Philips-pastamaker
Deeg kneden:
- Schakel de pastamachine in. Als u een pastamachine met automatische weging hebt, kiest u het programma voor gewone pasta, eierpasta of pasta met een smaakje (omdat u de berekening van de vloeistof niet volgt, maakt het niet uit welk programma u kiest).
- Doe alle droge ingrediënten in de mengkom en sluit het deksel.
- Begin met kneden door op de startknop te drukken.
- Giet de vloeibare ingrediënten langzaam langs de sleuven op het deksel. Opmerking: Houd u bij apparaten met een automatische weegschaal aan de berekende hoeveelheid water op het display, maar houd u aan uw recept.
- Laat de pastamachine het deeg 3:00 minuten kneden, zoals aangegeven op het display. Wanneer de timer op 00:00 staat, stopt u de pastamachine door op de start-/pauzeknop of op de aan/uit-knop te drukken.
- Haal de stekker uit het stopcontact en verwijder het deeg uit de mengkom. Laat het deeg rijzen en ga verder zoals gebruikelijk.
Opmerking:
- Laat de pastamachine niet onbeheerd achter tijdens het kneden en gebruik de extrusiefunctie niet.
- Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat u uw hand in de mengkom steekt.
Zie ook de onderstaande video's voor voorbeeldrecepten met pizza- en brooddeeg. Neem contact met ons op voor verdere hulp als de stappen en video's niet hebben geholpen om het optimale deegresultaat te bereiken.
Voorbeeldrecept voor pizzadeeg:
25 g olijfolie
75 theelepel suiker
75 theelepel zout
75 pakje snelle gist
140 ml warm water
Voorbeeldrecept voor brooddeeg:
20 g droge gist
1 theelepel zout
1,5 theelepel broodkruiden
350 ml lauw water
(optioneel: 20-40 g zaden zoals zonnebloemen of pompoenzaden)
Baktijd: Ongeveer 45-60 minuten bij 180 °C.