0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Recepten: Sesam bagels

    Sesam bagels

    Sesam bagels

    Til je sandwiches naar een hoger niveau met ons recept voor zelfgemaakte bagels. Deze 'New York style' bagels krijgen hun unieke textuur door het deeg te koken voor het bakken. Dit geeft ze hun kenmerkende textuur, knapperige korst en zachte binnenkant. Met de keukenmachine die al het kneedwerk doet en onze stap-voor-stap begeleiding krijg je vanaf moment één prachtige - en lekkere - bagels. Tip: Gebruik voor dit recept manitoba bloem. Dankzij het hoge glutengehalte krijg je een zacht en elastisch deeg dat gemakkelijk te bewerken is en het beste eindresultaat oplevert.

    Keukenmachine

    Ingrediënten

    • 440 g manitoba bloem
    • 7 g gedroogde gist
    • 20 g suiker
    • 6 g zout
    • 300 ml lauw water
    • 1 ei
    • 1 eetlepel water
    • 3 el sesamzaad

    Bereiding

      1
    • Stap 1: Doe de bloem, gist, suiker, zout en water in de kom van de keukenmachine. Bevestig de deeghaak en meng de ingrediënten op stand 1 voor 30 seconden. Schakel over op stand 2 voor een 1 minuut en ga dan verder op stand 3 voor 6-7 minuten. of tot zich een glad en elastisch deeg vormt. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur, of tot het is verdubbeld in omvang.
    • 2
    • Stap 2: Sla het deeg terug, en stort het uit op een licht ingevet werkvlak. Verdeel het in 8 stukken en maak van elk stuk een bal door het samen te vouwen en een naad te vormen. Leg de bal met de naad naar beneden op het werkvlak en draai het onder je hand rond terwijl zonder contact te verliezen. Leg ze op een bakplaat, dek af met een vochtige theedoek en laat nog 10 minuten rusten.
    • 3
    • Stap 3: Neem een deegbal en druk een met bloem bestoven vinger door het midden om een kuiltje te maken. Draai het lichtjes rond twee vingers en rek en strek het uit om het gat groter te maken. Herhaal dit met de overige deegballen. Tip: Het gat moet dezelfde doorsnee hebben als de zijkanten.
    • 4
    • Stap 4: Breng een grote pan met water aan de kook. Leg de bagels er één voor één in en kook ze rustig voor ongeveer 1 minuut per kant. Laat de bagels uitlekken met een schuimspaan en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los met water. Bestrijk de bagels met het eimengsel en bestrooi ze met sesamzaad.
    • 5
    • Stap 5: Oven: Bak de bagels in de voorverwarmde oven op 220°C voor 16 minuten.

      Airfryer: In een XXL Airfryer, bak de bagels op 160°C voor 13 minuten. Bak in 2 porties.

      Laat de bagels na het bakken volledig afkoelen voordat je ze serveert.
    Stap 1

    Stap 1

    Stap 2

    Stap 2

    Stap 3

    Stap 3

    Stap 4

    Stap 4

    Stap 5

    Stap 5

    Sesam bagels

    Wat je nodig hebt

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.