0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Recepten: Honing Semifreddo

    Honing Semifreddo

    Honing Semifreddo

    Trakteer je vrienden en familie op een heerlijk dessert - zonder geraffineerde suiker - met dit Italiaans geïnspireerde recept. Deze romige semifreddo is met slechts drie ingrediënten zo gemaakt en krijgt zijn natuurlijke zoetheid van de honing. De zachte, fluweelzachte textuur en rijke smaak zullen op iedereen een diepe indruk maken.

    Keukenmachine

    Ingrediënten

    • 1 groot ei
    • 4 eidooiers
    • 100 g honing
    • 350 ml slagroom
    • 1 eetlepel honing

    Bereiding

      1
    • Stap 1: Voeg het ei, de eidooiers en de honing toe aan de kom van de keukenmachine, bevestig de garde en start mix op stand 3 voor 2 minuten. Schakel over naar stand 8 en blijf 3 minuten mixen tot het mengsel schuimig is.
    • 2
    • Stap 2: Giet het opgeklopte eidooiermengsel in een metalen of hittebestendige glazen kom en kook het au bain marie op middelhoog vuur onder voortdurend roeren voor ongeveer 10 minuten tot het dikker is geworden. Zet apart om af te koelen.

      Tip: Zorg ervoor dat het dooiermengsel niet te gaar wordt, om stollen te voorkomen. Als je een keukenthermometer hebt, het mengsel moet ongeveer 74°C zijn.
    • 3
    • Stap 3: Doe de slagroom in een schone kom van de keukenmachine, bevestig de garde en klop op stand 3 gedurende 2 minuten. Schakel over op stand 8 en blijf nog 3 minuten mixen, of tot de slagroom dik is.
    • 4
    • Stap 4: Spatel de slagroom voorzichtig door het afgekoelde dooiermengsel. Giet het mengsel in een met huishoudfolie beklede broodvorm en pak het voorzichtig in. Zet het ongeveer 8 uur of, beter nog, een nacht in de vriezer.

      Tip: Door de slagroom in stappen in het mengesel te vouwen, wordt ieder deel goed opgenomen zonder dat het schuim aan volume verliest. Overmixen leidt tot verlies van lucht en laat de semifreddo hard en compact lijken.
    • 5
    • Stap 5: Zodra de semifreddo is afgekoeld, draai je het om op een gekoeld bord. Besprenkel met honing en serveer gegarneerd met wat honingraat en/of vers fruit.
    • Tip van de Chef: Gebruik eieren op kamertemperatuur voor het beste resultaat. Serveer de semifreddo direct uit de vriezer, want hij kan snel smelten.
    Stap 1

    Stap 1

    Stap 2

    Stap 2

    Stap 3

    Stap 3

    Stap 4

    Stap 4

    Stap 5

    Stap 5

    Honing Semifreddo

    Wat je nodig hebt

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.