0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Recepten: Griesmeelcake met pistachenoten

    Griesmeelcake met pistachenoten

    Griesmeelcake met pistachenoten

    Dit is een cake waarvan het beslag erg eenvoudig is, maar wat doordrenkt wordt met de geurige aroma's van rozenwater, kardemom en citroen. Het combineert griesmeel met amandelmeel en gemalen pistachenoten voor een compact, gehydrateerd kruim, doordrenkt met zelfgemaakte siroop. Serveer het als dessert ter afsluiting van een weekendmaaltijd of geniet ervan als middagtraktatie bij een kopje thee. Voor dit recept heb je een springvorm van 20 cm nodig.

    Keukenmachine

    Ingrediënten

    • 120 g pistachenoten, gepeld
    • 0,5 theelepel gemalen kardemom
    • 100 g amandelmeel
    • 120 g tarwegriesmeel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 280 g zachte boter
    • 300 g suiker
    • 4 eieren, middelgroot
    • 1 theelepel citroenschil
    • 1 el vers geperste citroensap
    • 2 el rozenwater
    • 0,5 theelepel vanille extract
    • 70 g suiker (voor de siroop)
    • 90 ml rozenwater (voor de siroop)
    • 150 ml citroensap, vers geperst (voor de siroop)
    • 60 g poedersuiker (voor de siroop)
    • 0,5 theelepel gemalen kardemom (voor de siroop)
    • Enkele pistachenoten, grof gehakt (voor de garnering, optioneel)
    • Rozenblaadjes (voor de garnering, optioneel)

    Bereiding

      1
    • Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de pistachenoten en gemalen kardemom in de keukenmachine en mix tot ze fijngemalen zijn. Verplaats naar een middelgrote kom. Doe het amandelmeel, tarwegriesmeel, bakpoeder en zout in de kom en mix tot goed gemengd. Zet apart.
    • 2
    • Stap 2: Voeg de zachte boter en de suiker toe aan de kom, bevestig de garde en meng op stand 3 voor 2 minuten. Voeg één voor één de eieren toe en mix nog 2 minuten op stand 8 tot een homogene massa is.
    • 3
    • Stap 3: Voeg het pistache-kardemommengsel, de citroenschil, het citroensap, het rozenwater en het vanille-extract toe aan het ei-botermengsel, bevestig de klopper en mix op stand 1 voor 2 minuten. Pas op dat je niet te ver door mixt!
    • 4
    • Stap 4: Doe het cakebeslag in een ingevette springvorm. Bak de cake in een voorverwarmde oven voor 55 minuten, met het bovenste en onderste verwarmingselement zonder ventilator.
    • 5
    • Stap 5: Bereid terwijl de cake bakt de siroop. Meng de suiker, het rozenwater en het citroensap. Houd 2 eetlepels citroensap en 1 eetlepel rozenwater apart voor het glazuur. Zodra de cake uit de oven komt, giet je de siroop erover en laat je hem minstens 8 uur of de hele nacht rusten in de springvorm.
    • 6
    • Stap 6: Maak het glazuur door poedersuiker en gemalen kardemom te combineren met het eerder bewaarde citroensap en rozenwater. Meng tot het een gladde massa is. Giet het glazuur over de cake en verdeel gelijkmatig. Strooi de grof gehakte pistachenoten erover en serveer.
    Stap 1

    Stap 1

    Stap 2

    Stap 2

    Stap 3

    Stap 3

    Stap 4

    Stap 4

    Stap 5

    Stap 5

    Stap 6

    Stap 6

    Griesmeelcake met pistachenoten

    Wat je nodig hebt

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.