1
0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Leestijd: 4 Min

    Zelfgemaakte ravioli: zo kun je zelf ravioli maken

     

    Vers, makkelijk en heerlijk; niets is beter dan zelfgemaakte ravioli. Het mooie van deze stevige maaltijd is dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, vooral als je de juiste hulpmiddelen bij de hand hebt. Of je nu een trotse eigenaar bent van een pastamaker of liever je handen het werk laat doen – onze gids belooft een gastronomische onthulling te zijn om zelf verse ravioli te maken. Waarom zou je kant-en-klare ravioli kopen als je het net zo gemakkelijk zelf kunt maken?


    Hoewel dit verse raviolirecept eenvoudig is, moet je wel rekening houden met één ding: weten wanneer je klaar bent. Hint: je hebt nooit genoeg zelfgemaakte ravioli! Het is gewoon te lekker. Nu je bent gewaarschuwd: hier is een klassiek raviolirecept om je op weg te helpen met een smakelijke vulling als extraatje. 

    Hoe maak je ravioli: met de hand of machine

     

    Van het afmeten van de ingrediënten tot de stukjes pasta die uit de machine vallen; zelf ravioli maken is een heerlijk ontspannend tijdverdrijf voor het hele gezin. Of je het nu met de hand doet of met een machine, het begint met goed raviolideeg. Laten we dus maar snel aan de slag gaan.

    Raviolideeg maken: een klassiek recept

     

    Je raviolivulling is belangrijk, maar het is toch echt het deeg waarmee je zelfgemaakte ravioli staat of valt.

     

    Tip: Als je de traditionele manier kiest en je pasta met de hand maakt, bekijk dan eens ons artikel over hoe je zelf verse pasta kunt maken. Geef jezelf genoeg tijd om het deeg te kneden. Met je handen voel je hoe het deeg zich begint te vormen en hier kun je je werkwijze aan aanpassen.

     

    Om ravioli zelf te maken, kun je een klassiek pastadeeg gebruiken. Voor de beste resultaten probeer een mix van griesmeel en bloem. De ingrediënten die je nodig hebt zijn: 

     

    • 290 g griesmeel 
    • 70 g bloem 
    • 1 ei
    • 75 ml water

     

    Als je geen gluten eet, bekijk dan onze suggesties voor glutenvrije pasta.

    Ravioli maken met een pastamaker

     

    Een pastamaker is een ideale manier om telkens weer die dunne, gelijkmatige pastavellen te krijgen. Volg daarvoor deze stappen:

     

    1. Voeg bloem toe aan de machine. Bij de meeste machines moet je eerst de droge ingrediënten toevoegen en hierna pas de natte. Controleer voor de zekerheid eerst even de richtlijnen van de fabrikant. 
    2. Sluit het deksel en kies het juiste programma. Let erop dat je het juiste programma gebruikt voor het model en dat deze geschikt is voor de gewenste pastavorm.
    3. Giet langzaam de natte ingrediënten bij de droge mix. Kijk vervolgens hoe je pastamaker aan het werk gaat. 

     

    Wist je dat? Een Philips Avance Collection Pastamaker doet het harde werk voor je en maakt binnen 10 minuten de perfecte pasta. Voor extra gemak en eenvoud bij het maken van zelfgemaakte ravioli gebruik je het hulpstuk voor lasagnebladen. Er wordt ook een vormschijf meegeleverd om je ravioli uit te snijden.

    Wat je nodig hebt

    Ravioli maken met de hand

     

    Als je geen pastamaker hebt, kost het wat meer tijd en moeite. Volg deze stappen om geweldige ravioli te maken:

     

    1. Maak een berg van je bloem. Gebruik hier altijd een schoon oppervlakte voor. Maak een kuiltje in het midden van de berg en voeg hier de eierdooier aan toe. 
    2. Meng de bloem en het ei. Laat de ingrediënten samenkomen door goed met je handen te mengen. 
    3. Vouw extra bloem door je deeg. Je moet het deeg krachtig kneden om het elastischer te maken. Laat het deeg niet uitdrogen en kneed het maximaal 10 minuten. En denk eraan: kneed met gusto! 
    4. Wikkel het deeg strak in plastic. Laat het deeg minstens een uur rusten en rol het vervolgens uit tot een dikte van minstens een halve centimeter. 
    5. Maar je hebt natuurlijk ook nog een heerlijk recept voor je raviolivulling nodig. Lees verder voor een lekker raviolivullingrecept met spinazie en ricotta. 

    Zelf ravioli maken: vulling

     

    Het is nu tijd om zelf de raviolivulling te maken. Probeer deze klassieker eens: spinazie en ricotta zijn een hemelse combinatie en ideaal voor een zelfgemaakte raviolivulling.

     

    Ingrediënten:

     

    • 310 g verse spinazie
    • 250 g ricotta
    • 50 g parmezaanse kaas (vers geraspt)

     

    Methode:

     

    1. Snijd de spinazie fijn. 
    2. Zeef de ricotta een paar minuten en meng de spinazie en de kaas grondig.
    3. Vorm kleine balletjes van het mengsel en leg ze op het platte vlak van de pasta.
    4. Bestrijk de randen van de pasta met een beetje water of ei en leg er vervolgens een tweede deegblad overheen.
    5. Snijd ze in afzonderlijke stukken en gebruik een vork om de randen aan te drukken en te verzegelen.

     

    Het beste aan je zelfgemaakte ravioli is dat je je ravioli gemakkelijk in kunt vriezen. Zo bouw je snel een heerlijke voorraad op om snel een supermakkelijke – en superlekkere – maaltijd te koken.

    Ontdek meer

    Ontvang €10 korting* als welkomstgeschenk

    Meld je aan en profiteer van:

    €10* korting als welkomstgeschenk

    Exclusieve kortingen en vroege toegang tot aanbiedingen

    Updates over Philips-innovaties en tips voor een gezonde levensstijl

    *
    Ik wil graag promotionele communicatie ontvangen - op basis van mijn voorkeuren en gedrag - over Philips producten, diensten, evenementen en promoties. Ik kan me gemakkelijk op elk moment uitschrijven.
    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.