Leestijd: 5 Min
Een bord pasta smaakt altijd goed; maar een bord zelfgemaakte pasta smaakt nog beter. Het is dan ook geen wonder dat we allemaal zelf verse pasta willen maken met die fijne textuur waardoor de saus goed wordt absorbeerd. Toch grijpen we vaak naar de kant-en-klare pasta uit de winkel, omdat we denken dat we geen tijd hebben om pasta zelf te maken terwijl we ook een druk gezinsleven onderhouden. Maar met de juiste tips en hulpmiddelen kun je thuis snel en gemakkelijk je eigen pasta maken.
Wil je niet de hele dag in de keuken staan, maar toch zelf pastadeeg maken als een echte professional? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Lees onze tips en een eenvoudig stappenplan om zelf pastadeeg te maken.
Tip: Als je geen tijd hebt om met de hand verse pasta te maken, probeer dan eens de Philips Avance Collection Pastamaker. Deze machine kan automatisch deeg mixen, kneden en uitpersen zodat je in een handomdraai verse pasta in de gewenste vorm maakt. Met verschillende soorten meel, olie en kruiden breng je de pasta ook nog eens gemakkelijk op smaak.
Nadat je je keuze hebt gemaakt, heb je nog een ingredient nodig om het deeg te binden. De meeste mensen gebruiken hier eieren voor (het hele ei of alleen het eiwit of de eidooier), maar je kunt ook water gebruiken als je liever dierlijke producten vermijdt. Het vet en de eiwitten in eieren zorgen voor een smaakvoller deeg, terwijl het gebruik van water voor een lichter gekleurde pasta zorgt.
Er zijn verrassend weinig ingrediënten nodig voor het maken van pasta; ingrediënten die je waarschijnlijk nu gewoon in je keukenkastje hebt staan. Je hebt twee basisingrediënten nodig om een goed pastadeeg te maken: eieren en bloem. Voor de bloem kun je een van de volgende opties proberen:
Dit pastarecept maakt het wel heel gemakkelijk om zelf pastadeeg te maken. In een mum van tijd heb je verse, zelfgemaakte pasta waar de hele familie van zal smullen. Het enige dat je nodig hebt zijn vier ingrediënten en een goede pastamaker of een beetje inspanning! Tip for eivrije pasta: Wil je een eivrije pasta die net zo lekker smaakt? Meng dan 279 g griesmeel met 120 ml water en zout. Als het mengsel nog te droog is, voeg je wat meer water toe totdat het deeg gebonden is.
Ingrediënten
Het is vrij eenvoudig om zelf pasta te maken als je weet hoe het moet. Je moet wel even de tijd nemen voor het mixen, kneden en uitpersen. Voor een eivrije pasta giet je het water over je deeg totdat het nat genoeg is om een stijf deeg te vormen. Gebruik een eetlepel om meer water toe te voegen als het deeg te droog lijkt.
7000-serie
Pastamachine
HR2665/96
7000-serie
Pastamachine
HR2660/00
Viva-collectie
Pasta- en noedelmachine
HR2345/19
Om snel, gemakkelijk en zonder geknoei zelf pasta te maken, gebruik je een pastamaker zoals de Avance Collection Pastamaker.
Nu je weet hoe je zelf pasta kunt maken, is het tijd om je verse pasta te koken! Bij een goede zelfgemaakte pasta hoort natuurlijk ook een lekkere zelfgemaakte pastasaus. Bekijk deze pastarecepten om inspiratie te krijgen.