1
0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Leestijd: 5 Min

    Zelf pasta maken doe je zo


    Een bord pasta smaakt altijd goed; maar een bord zelfgemaakte pasta smaakt nog beter. Het is dan ook geen wonder dat we allemaal zelf verse pasta willen maken met die fijne textuur waardoor de saus goed wordt absorbeerd. Toch grijpen we vaak naar de kant-en-klare pasta uit de winkel, omdat we denken dat we geen tijd hebben om pasta zelf te maken terwijl we ook een druk gezinsleven onderhouden. Maar met de juiste tips en hulpmiddelen kun je thuis snel en gemakkelijk je eigen pasta maken.


    Wil je niet de hele dag in de keuken staan, maar toch zelf pastadeeg maken als een echte professional? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Lees onze tips en een eenvoudig stappenplan om zelf pastadeeg te maken.


    Tip: Als je geen tijd hebt om met de hand verse pasta te maken, probeer dan eens de Philips Avance Collection Pastamaker. Deze machine kan automatisch deeg mixen, kneden en uitpersen zodat je in een handomdraai verse pasta in de gewenste vorm maakt. Met verschillende soorten meel, olie en kruiden breng je de pasta ook nog eens gemakkelijk op smaak.

    Hoe maak je pasta – de basisingrediënten 


    Er zijn verrassend weinig ingrediënten nodig voor het maken van pasta; ingrediënten die je waarschijnlijk nu gewoon in je keukenkastje hebt staan. Je hebt twee basisingrediënten nodig om een goed pastadeeg te maken: eieren en bloem. Voor de bloem kun je een van de volgende opties proberen:  

     

    • Tarwebloem is prima geschikt om een pasta te maken.
    • Griesmeel of volkorenmeel is ideaal om een pasta met een iets grovere structuur te maken.
    • Glutenvrije bloem gebruik je als je liever een glutenvrije pasta maakt.

     

    Nadat je je keuze hebt gemaakt, heb je nog een ingredient nodig om het deeg te binden. De meeste mensen gebruiken hier eieren voor (het hele ei of alleen het eiwit of de eidooier), maar je kunt ook water gebruiken als je liever dierlijke producten vermijdt. Het vet en de eiwitten in eieren zorgen voor een smaakvoller deeg, terwijl het gebruik van water voor een lichter gekleurde pasta zorgt. 

    Pasta maken: recept

     

    Dit pastarecept maakt het wel heel gemakkelijk om zelf pastadeeg te maken. In een mum van tijd heb je verse, zelfgemaakte pasta waar de hele familie van zal smullen. Het enige dat je nodig hebt zijn vier ingrediënten en een goede pastamaker of een beetje inspanning!

    Ingrediënten

     

    • ½ tl zout
    • 1 ei (losgeklopt)
    • 135 g bloem
    • 2 el water

     

    Tip for eivrije pasta: Wil je een eivrije pasta die net zo lekker smaakt? Meng dan 279 g griesmeel met 120 ml water en zout. Als het mengsel nog te droog is, voeg je wat meer water toe totdat het deeg gebonden is.

    Zelf pastadeeg maken: met de hand

     

    Het is vrij eenvoudig om zelf pasta te maken als je weet hoe het moet. Je moet wel even de tijd nemen voor het mixen, kneden en uitpersen. 

     

    1. Meng eerst het zout en de bloem en zeef deze ingrediënten uit op je keukenblad.
    2. Maak een kuiltje in het midden van de bloem.
    3. Breek het ei in het kuiltje.
    4. Gebruik je handen om de eieren en de bloem te mengen totdat je stevig deeg hebt. Je moet het deeg ongeveer vijf minuten kneden. Indien nodig kun je tot 2 eetlepels water aan je deeg toevoegen.
    5. Zodra het deeg gekneed is, stop je het in een afgesloten plastic zak en laat je het minstens 30 minuten rusten.
    6. Hierna kun je er pastavormen van maken.
    7. Rol het deeg plat uit en gebruik een uitsteekvorm om vierkante stukjes uit te snijden. Voor farfalle knijp je het vierkantje in het midden samen en voor pappardelle kun je met een deegsnijder lange linten snijden.

     

    Voor een eivrije pasta giet je het water over je deeg totdat het nat genoeg is om een stijf deeg te vormen. Gebruik een eetlepel om meer water toe te voegen als het deeg te droog lijkt. 

    Wat je nodig hebt

    Zelf pastadeeg maken: met een pastamaker


    Om snel, gemakkelijk en zonder geknoei zelf pasta te maken, gebruik je een pastamaker zoals de Avance Collection Pastamaker.

     

    1. Kies het programma en de gewenste vorm voor de pasta of noedels.
    2. Voeg de ingrediënten voor het pastadeeg toe en druk op de startknop.
    3. De machine mengt, kneedt en perst de pasta uit zodat je al binnen 10 minuten van verse pasta kunt genieten.

    Hoe kook je zelfgemaakte pasta?

     

    Nu je weet hoe je zelf pasta kunt maken, is het tijd om je verse pasta te koken!

     

    1. Leg je zelfgemaakte pasta ongeveer 2 minuten in gezouten kokend water.
    2. Vergeet niet dat zelfgemaakte pasta veel sneller kookt dan droge pasta. Houd het dus goed in de gaten.
    3. Laat de pasta uitlekken en serveer met je favoriete saus.

     

    Bij een goede zelfgemaakte pasta hoort natuurlijk ook een lekkere zelfgemaakte pastasaus. Bekijk deze pastarecepten om inspiratie te krijgen. 

    Ontdek meer

    Ontvang €10 korting* als welkomstgeschenk

    Meld je aan en profiteer van:

    €10* korting als welkomstgeschenk

    Exclusieve kortingen en vroege toegang tot aanbiedingen

    Updates over Philips-innovaties en tips voor een gezonde levensstijl

    *
    Ik wil graag promotionele communicatie ontvangen - op basis van mijn voorkeuren en gedrag - over Philips producten, diensten, evenementen en promoties. Ik kan me gemakkelijk op elk moment uitschrijven.
    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.