0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Leestijd: 6 Min

    Glutenvrijepastarecept: zelf glutenvrije pasta maken

     

    Of je nu een glutenintolerantie hebt – gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge en gerst – of glutenvrij bent gaan eten vanwege een andere reden, je hoeft je pastakeuze niet te beperken. Dankzij de beschikbaarheid van glutenvrij meel kun je genieten van zelfgemaakte glutenvrije pasta en noedels. Hier lees je hoe je in een handomdraai glutenvrije pasta zelf kunt maken– en hoe je glutenvrije noedels kunt maken.

    Glutenvrije pasta maken

     

    Of je nou je handen of een machine gebruikt: het leuke aan een glutenvrij pastarecept is de hoeveelheid beschikbare smaakopties. Waarom geef je je glutenvrije pastadeeg geen kick met een quinoa- of boekweitmeelrecept of voeg je wat wortelsap of spinazie toe aan het mengsel? Deze varianten zijn allemaal lekker en ook nog eens glutenvrij. 


    Met een beetje extra kneedwerk kunnen glutenvrije ingrediënten net zo gemakkelijk in zelfgemaakt pastadeeg worden verwerkt. Kijk eens naar ons artikel over hoe je een fantastisch pastadeeg maakt – je hoeft alleen maar te onthouden dat je de ingrediënten moet vervangen door glutenvrije alternatieven!


    Tip: Als je een pastamachine met automatische mengfunctie gebruikt, kun je gemakkelijk verschillende ingrediënten aan je glutenvrije pastadeeg toevoegen door ze gewoon rechtstreeks in de machine te gieten.

    Glutenvrije pasta maken: 3 eenvoudige manieren

     

    Het is niet altijd gemakkelijk om glutenvrije verse pasta in de winkel te vinden. Dus als het je favoriete pasta is – of als je dieetbeperkingen hebt – is het zeker de moeite waard om te weten hoe je zelf glutenvrije pasta maakt. Bovendien smaakt zelfgemaakte pasta altijd net iets specialer. Dit glutenvrijepastarecept kan zowel met de hand worden gemaakt als met een machine die het zware werk voor je doet! Net als bij traditionele pasta begint glutenvrije pasta met goed deeg.


    Als je geen tijd hebt om glutenvrij pastadeeg met de hand te maken, kan de Philips Avance Collection Pastamaker dit voor je doen. In slechts 10 minuten heb je glutenvrije pastadeeg. Het leuke van deze pastamaker zijn de verschillende vormschijven waarmee je pastavormen in allerlei kleuren en smaken kunt maken voor allerlei heerlijke gerechten. Het leuke van deze pastamaker zijn de verschillende vormschijven waarmee je pastavormen in allerlei kleuren en smaken kunt maken voor allerlei heerlijke gerechten.

    Ons eenvoudige glutenvrijepastadeegrecept

     

    Als je je eigen glutenvrije pastadeeg maakt, heb je een extra verdikkingsmiddel nodig. Wij raden aan om xanthaangom te gebruiken, dit is in de meeste supermarkten verkrijgbaar.

     

    Ingrediënten:

     

    • 315 g glutenvrij meel 
    • 2 tl xanthaangom
    • 1 tl koosjer zout
    • 5 eieren

     

    Methode:

     

    1. Voeg de xanthaangom altijd tegelijk met je glutenvrije bloem toe aan je deegmix. 
    2. Meng je glutenvrije bloem met de xanthaangom voordat je een kuiltje vormt en je eieren toevoegt. 
    3. Om te voorkomen dat je deeg uitdroogt, voeg je indien nodig extra water toe. Je wilt dezelfde elasticiteit bereiken als met een deeg dat gluten bevat. 
    4. Kneed het deeg maximaal ongeveer 10 minuten tot het de juiste consistentie heeft bereikt.
    5. Zodra je deeg is gekneed, doe je het in een afgesloten plastic zak en laat je het ten minste 30 minuten rusten.
    6. Zodra je deeg heeft gerust, kun je er pastavormen van maken.

    Wat je nodig hebt

    Zo maak je glutenvrije noedels

     

    Als je eenmaal je glutenvrije pastadeeg onder de knie hebt, waarom probeer je dan geen glutenvrije udonnoedels?

     

    1. Volg de stappen 1-5 hierboven.
    2. Na het kneden en rijzen, rol je het deeg extra dun uit en snijd je het in brede linten om udonnoedels te vormen. 
    3. Als je een pastamaker gebruikt, kun je ook het gewenste programma selecteren. 

     

    Tip: De Philips Avance Collection Pastamaker stopt niet bij pasta! Je kunt inspiratie opdoen uit het receptenboek met meer dan 20 verschillende noedel- en pastagerechten.

    Glutenvrije pasta zelf maken met rode biet

     

    Nu je glutenvrije pasta en noedels onder de knie hebt, kun je eens wat anders proberen door verschillende ingrediënten aan je glutenvrije pastadeeg toe te voegen. Glutenvrije bietenpasta is zowel een culinair als visueel feest. Rode biet geeft de pasta een fantastische kleur, waardoor het een geweldige optie is voor etentjes wanneer je echt indruk wilt maken.

     

    Methode:

     

    1. Breng een grote pan water aan de kook en voeg je gewassen en bijgesneden bieten toe. 
    2. Kook gedurende ongeveer 45 minuten of tot de bieten zacht zijn. 
    3. Laat ze afkoelen en schil ze. Gebruik vervolgens een staafmixer of keukenmachine om de bieten te pureren tot een gladde massa. 
    4. Nadat je de droge ingrediënten in de pastamaker hebt gedaan, meng je de bietenpuree door het glutenvrije pastadeeg om dit oogstrelende gerecht te maken. 
    5. Als je de pasta met de hand maakt, voeg je de bietenpuree aan het deeg toe wanneer je de eieren met de bloem mengt. Kneed grondig om de rode biet in het deeg te verwerken. Gaandeweg kun je voelen of het deeg te nat is en of er meer bloem nodig is.

     

    Met de juiste apparatuur is het echt zo snel en gemakkelijk om drie verschillende glutenvrije gerechten te maken. De veelzijdigheid van de pastamaker zorgt ervoor dat je glutenvrije verse pasta en glutenvrije noedels net zo lekker zijn als de originele versies!

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    Exclusieve aanbiedingen, alleen voor jou

    € 10 korting op uw eerste aankoop in de Philips online winkel.*

    Exclusieve ledenaanbiedingen en vroege toegang tot aanbiedingen.

    Nieuws over productlanceringen en tips voor een gezonde levensstijl.

    *

    Ik wil graag promotionele berichten ontvangen op basis van mijn voorkeuren en gedrag over Philips producten, diensten, evenementen en promoties. Ik kan me op elk moment gemakkelijk uitschrijven!

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.