0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Leestijd: 4 Min

    Hoelang moet broccoli koken? De bereidingstijd van verschillende groenten


    We weten allemaal dat het belangrijk is om veel groente te eten. En dit is natuurlijk een stuk makkelijker als je de groente echt lekker weet te bereiden! Weten hoelang je verschillende groenten moet koken is hierbij essentieel, want niemand ziet graag halfrauwe aardappelen of tot pap gekookte bloemkool op zijn of haar bord. Hoelang groente stomen, bakken of koken duurt hangt af van de groentesoort (knolgroenten hebben een langere bereidingstijd dan bladgroenten) en van de grootte van de stukken groente. Hier lees je wat de kooktijd van bloemkool, asperges, broccoli en aardappelen is bij verschillende bereidingswijzen.

    Wat is de bereidingstijd van broccoli?

    Wat is de bereidingstijd van broccoli?

     

    De meeste mensen vinden broccoli het lekkerst als deze beetgaar is.

     

    • Hoelang moet je broccoli koken? Broccoliroosjes kook je in 3-5 minuten beetgaar in een pan kokend water.
    • Hoelang moet broccoli stomen? Ongeveer 6-8 minuten in de stomer of Air Cooker.
    • Roerbakken: rauwe broccoli is na 7-8 minuten wokken beetgaar. Geblancheerde broccoli hoef je maar 5 minuutjes te bakken.
    • Broccoli roosteren: ongeveer 15 minuten in de oven of de airfryer.

     

    Tip: De Philips Air Cooker is ideaal om lekkere broccoli te bereiden met minimaal vitamineverlies. Het innovatie keukenapparaat maakt gebruik van NutriFlavor-technologie om de temperatuur, bereidingstijd en vochtigheidsgraad aan de ingrediënten aan te passen. Bovendien behoudt broccoli in de air cooker op de 'Stomen met lucht'-instelling maar liefst 90% van de hoeveelheid vitamine C*. Je kunt natuurlijk andere groenten in de air cooker bereiden, maar ook vlees, vis, brood en desserts.

    Hoelang moet bloemkool koken?

    Hoelang moet bloemkool koken?

     

    Bloemkool is een heel veelzijdige groente en kun je dus op verschillende manieren klaarmaken. Je kunt bloemkool trouwens ook prima rauw eten.

     

    • Hoelang moet je bloemkool koken? Een hele bloemkool kook je in ongeveer 8-10 minuten gaar; bloemkoolroosjes zijn gaar na 5-8 minuten.
    • Bloemkool stomen: bloemkoolroosjes zijn na 8-12 minuten in de stomer of air cooker gaar.
    • Roerbakken: snijd de bloemkool in extra kleine roosjes en bak deze 4-6 minuten in de wok.
    • In de oven: rauwe bloemkoolroosjes kun je 40 minuten roosteren in een op 200 graden voorverwarmde oven. Bloemkoolsteaks leg je eerst bedekt met aluminiumfolie 10 minuten onder de grill. Verwijder het folie en laat de steaks nog 5-10 minuten grillen.
    • Bloemkool in de airfryer: 15-20 minuten, waarbij je de roosjes elke 5 minuten keert om ze heerlijk knapperig en goudbruin te bakken.

    Wat je nodig hebt

    Hoelang kook je asperges?

     

    De kooktijd van asperges hangt ervan af of je witte of groene asperges wil bereiden. Voor witte asperges geldt:

     

    • Koken in bouillon: 5-12 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges)
    • Stomen in de stoomkoker of air cooker: 10-15 minuten

     

    En voor groene asperges:

     

    • Roerbakken: 3-5 minuten
    • Stomen: 5-7 minuten
    • Airfryer: na ongeveer 5 minuten heb je heerlijke knapperige asperges

    Hoelang moeten aardappelen koken?

     

    De kooktijd van aardappelen varieert sterk: de bereidingswijze, het aardappelras en de grootte van de stukken aardappel hebben hier allemaal invloed op. Een aardappel is gaar als je er gemakkelijk een vork in kunt steken.

     

    • Aardappelen koken: zorg ervoor dat de aardappelen net onder staan en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
    • Gebakken aardappelen (in schijfjes): 10 minuten (na 10-15 minuten voorkoken)
    • In de oven (200 graden): partjes zijn na ongeveer 25 minuten roosteren gaar; aardappelen poffen duurt ongeveer 45 minuten
    • Frituren: eerst 5 minuten op 150 graden en dan nog een keer 5 minuten op 180 graden
    • In de airfryer: na ongeveer 15 minuten (waarbij je ze elke 5 minuten omschudt) heb je lekker krokante aardappelschijfjes. Je kunt aardappels ook poffen in de airfryer; ze zijn na ongeveer 25 minuten gaar.

     

    Tip: Wil je dat je gebakken, geroosterde of gepofte aardappelen sneller gaar zijn? Je kunt ze 5 minuten voorkoken in de magnetron om de bereidingstijd in de pan of oven vrijwel te halveren.

     

    Hoelang moet broccoli koken, wat is de kooktijd van bloemkool en hoelang kook je asperges of aardappelen? Je weet de antwoorden nu voor verschillende bereidingswijze, waardoor je dagelijks met het hele gezin kunt genieten van perfect gegaarde groenten!

     

    *Getest op broccoli, paprika en peultjes voor 90% vitamine C.

    Philips NutriU-app

    Ontdek de ultieme kookervaring met de NutriU app en de Philips keukenapparatuur

    500+ recepten, kooktips en trucs, elke week nieuwe content

    Dagelijkse inspiratie en manieren om nieuwe favoriete recepten te ontdekken

    Stap-voor-stap instructies om een betere kok te worden

    Download de Philips NutriU-app

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    Exclusieve aanbiedingen, alleen voor jou

    € 10 korting op uw eerste aankoop in de Philips online winkel.*

    Exclusieve ledenaanbiedingen en vroege toegang tot aanbiedingen.

    Nieuws over productlanceringen en tips voor een gezonde levensstijl.

    *

    Ik wil graag promotionele berichten ontvangen op basis van mijn voorkeuren en gedrag over Philips producten, diensten, evenementen en promoties. Ik kan me op elk moment gemakkelijk uitschrijven!

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.