De combinatie van karamel, chocolade en verkruimelde koekjes, moeten we nog meer zeggen? Probeer nu zelf deze smeuïge parfait met koffiesmaak.
Porties ca. 4, Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Ingrediënten
- 80 gram suiker
- 350 ml slagroom
- 100 gram mascarpone
- 4 eierdooiers
- 1 SENSEO® Classic koffiepad
- Geraspte chocolade
- Karamelsaus
- Chocoladesaus
- Verkruimelde ronde donkere koekjes
Bereiding
- 1. Meng de suiker en 60 ml SENSEO® koffie in een kleine pan en breng dit al roerend aan de kook.
- 2. Doe de eierdooiers in een hittebestendige kom en klop deze op. Voeg vervolgens beetje bij beetje het koffiemengsel toe en blijf stevig roeren, zodat de eierdooiers niet gaan schiften.
- 3. Breng het mengsel in de kom au bain-marie aan de kook en blijf roeren totdat een dik en romig mengsel ontstaat.
- 4. Meng de massa in een blender totdat het afgekoeld is. Klop vervolgens de mascarpone door het mengsel.
- 5. Klop de slagroom tot half stijve pieken. Voeg twee lepels van de slagroom toe aan het koffiemengsel en roer tot een romig mengsel. Voeg de rest van de slagroom toe.
- 6. Bedek een grote bak met plastic en doe het mengsel in de bak. Dek de bak af en laat dit 24 uur in de diepvries staan.
- 7. Snijd het parfait in plakken en garneer met de geraspte chocolade, verkruimelde koekjes en de karamel- en chocoladesaus.