Donuts, wie lust ze niet? Maak nu zelf een koffievariant met dit recept en geniet!
Portiesca. 15,Bereidingstijd:ca. 30 minuten
Ingrediënten
450 gram bloem
40 gram suiker
25 gram boter (gesmolten)
200 gram pure chocolade
40 ml espresso (tip: SENSEO® espresso)
1 dl melk
1 zakje gist
1 ei
½ theelepel zout
Zonnebloemolie (om te frituren)
Chocolade koffieboontjes
Benodigdheden:
Appelboor
Frituur
Bereiding
1. Zeef de bloem en meng dit met het zout in een beslagkom. Voeg het suiker en de gist toe.
2. Doe vervolgens de melk, de espresso, het ei en de gesmolten boter bij de droge ingrediënten. Kneed dit in 10 minuten tot een soepel deeg.
3. Dek de beslagkom af en laat het deeg in ongeveer 2 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
4. Rol met een deegroller het deeg tot een dikte van ongeveer 1,5 cm.
5. Snijd rondjes uit het deeg met een mes of voedselring.
6. Maak met een appelboor een gat in het midden van de rondjes.
7. Leg de donuts vervolgens op een ingevette bakplaat en laat dit onder ingevet plasticfolie ½ tot 1 uur rijzen totdat het volume van de donuts verdubbeld is. Verhit ondertussen een frituur tot 180 graden.
8. Bak de donuts in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin. Laat ze op een rooster uitlekken en afkoelen.
9. Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie en haal de afgekoelde donuts door de gesmolten chocolade.
10. Druk ten slotte de koffieboontjes op de donuts en geniet!
Over Martin, The Philips Chef
Dit recept wordt je aangeboden door Martin, The Philips Chef. Martin houdt zich bezig met allerlei recepten die je kunt bereiden met Philips apparatuur.