0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Eclairs met koffiecrème

    Met deze eclairs met koffiecrème serveer je een gebakje met stijl. Chique en vooral heel lekker!

    Porties ca. 12, Bereidingstijd: ca. 45 minuten

    Ingrediënten

    • Soezenbeslag:
    • 150 ml melk
    • 150 ml water
    • 150 gram boter
    • 150 gram bloem
    • 6 eieren
    • Koffiecrème:
    • 150 ml melk
    • 150 ml espresso
    • 80 gram suiker
    • 2 eidooiers
    • 2 eetlepels bloem
    • 260 gram boter
    • 60 gram poedersuiker
    • Garnering:
    • 200 gram pure chocolade (gesmolten)
    • Poedersuiker
    • Benodigdheden:
    • 2 spuitzakken
    • 2 gladde spuitmondjes
    • Bakpapier

    Bereiding

    • Bereiding soezenbeslag:
    • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • 2. Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook.
    • 3. Zet het vuur uit en meng de bloem erdoor tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt.
    • 4. Haal de pan van het vuur en roer de eieren er een voor een door tot je een glad beslag krijgt en doe dit in een spuitzak met een grote gladde mond.
    • 5. Spuit brede banen van 5 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • 6. Bestrijk het beslag met gesmolten boter en trek met behulp van een vork dunne strepen over het beslag dan bakt het beslag wat mooier strak.
    • 7. Bak de soezen in de oven in circa 30 minuten goudbruin en laat ze in de oven afkoelen.
    • Bereiding vulling:
    • 1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
    • 2. Breng in een pan de melk, de espresso, het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
    • 3. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
    • 4. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk dit in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
    • 5. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen in de koelkast.
    • 6. Klop de boter met poedersuiker in circa 3 minuten luchtig, voeg de afgekoelde banketbakkersroom toe en klop in circa 5 minuten tot een luchtige koffiecrème.
    • 7. Schep de crème in een spuitzak met een klein glad spuitmondje.
    • Bereiding eclairs:
    • 1. Snijd de eclairs in de lengte doormidden en spuit de crème in een baan op de bodem van de eclairs.
    • 2. Smelt ondertussen de chocolade en haal de bovenkant van de eclairs door de chocolade.
    • 3. Zet de bovenkant op de eclairs en bestrooi met poedersuiker.
    Eclairs met koffiecrème

    Over Martin, The Philips Chef

     

    Dit recept wordt je aangeboden door Martin, The Philips Chef. Martin houdt zich bezig met allerlei recepten die je kunt bereiden met Philips apparatuur.

    martin_profile

    Biografie

     

    • Leeftijd: 41 jaar
    • Woonplaats: Meeuwen
    • Dol op: After Eight chocolade
    • Lievelingskoffie: normale koffie, sterk gezet
    • Favoriete koekje bij de koffie: pindakoeken

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.