0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    koffie appel kaneel cake

    Koffie appel kaneel cake

    Een heerlijke cake met glazuur gemaakt van espresso. Verras je gasten 's avonds na het eten of 's middags bij de koffie!

    Porties 2
    Koffie
    30-60 minuten
    Desserts en gebakjes
    Philips Espresso
    Drankjes en ijs

    Ingrediënten

    • 125 ml melk
    • 100 ml sterke espresso
    • 200 gram cassonade suiker of kandij suiker
    • 2 kleine appels
    • 3 eieren
    • 150 gram boter (gesmolten)
    • 250 gram bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • Cakevorm 21 cm of kleine tulband
    • 80 gram poedersuiker
    • 10 ml sterke espresso

    Bereiding

    • 1. Zet de espresso’s en meng deze met de melk.
    • 2. Schil de appels en snij deze in kleine blokjes.
    • 3. Mix in een diepe kom de eieren en de suiker tot een luchtige massa. Voeg de boter toe, mix glad en luchtig.
    • 4. Zeef de bloem en voeg de bloem, bakpoeder, zout en melk afwisselend in delen toe aan het mengsel en meng als laatste de appelblokjes er onderdoor met een spatel.
    • 5. Vet de vorm goed in en giet het beslag in de vorm. Bak deze in 50 minuten op 150 graden gaar in de Airfryer of in de oven 55 minuten op 170 graden.
    • 6. Wanneer je met een saté prikker erin prikt moet deze droog eruit komen, dan is de cake gaar.
    • 7. Maak dan het glazuur door de espresso’s te zetten en dit met de poedersuiker op te roeren tot een dik glazuur. Verdeel dit over de cake wanneer deze is afgekoeld.
    Koffie appel kaneel cake

    Deel dit recept

    Meer koffie inspiratie

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.