Een droom koffie ontbijt: een ijskoffie met haver melk noten en havermout hoe lekker is dat.
Porties2
Koffie
30-60 minuten
Desserts en gebakjes
Philips Espresso
Drankjes en ijs
Ingrediënten
300 ml havermelk
4 sterke espresso koffie's
2 lepels rietsuiker
2 lepels havermout
2 lepels amandelen, hazelnoten gehakt
2 lepels rozijnen
Cacao poeder
Bereiding
1. Zet 2 espresso’s en doe deze in de glazen zodat ze afkoelen. Zet nog 2 espresso’s en klop deze met de suiker schuimig en lichtbruin.
2. Wanneer de koffie schuimig is, 1 lepel havermelk toevoegen aan het schuim om het volume te vermeerderen en standig te maken. Klop het vervolgens goed door.
3. Klop de havermelk ijskoud op, tot deze schuimig is en giet dit bij de afgekoelde espresso’s in het glas.
4. Giet het koffieschuim eroverheen en verdeel de gehakte noten, rozijn en havermout over het schuim. Bestrooi met cacao poeder en dien meteen op.