De kaas uit Brugge lekker bij de pasta of bij je wildgerecht zoals Konijn. Vandaag gebruiken we de kaas in een heerlijke knolselderijsoep. Lekker op een koude herfst- of winterdag.
Porties6
0-30 minuten
Groenten
SoupMaker
Vegetarisch
Kaas
Feest
Voorafjes en snacks
Oudejaarsavond
Kerstmis
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 sjalot
½ kleine knolselderij
700 ml kippenbouillon of water en 1 tablet
1 tak bladpeterselie
200 gram bruggekaas
Bereiding
Schil de knolselderij en sjalot en snijd beide in grove stukken. Doe de knolselderij en sjalot samen met de teen knoflook en Bruggekaas in de SoupMaker. Vul de SoupMaker tot het bovenste streepje met kippenbouillon en kies programma 1.
Giet de soep in kommen en strooi er gehakte peterselie over.