Heerlijk dat winterse weer, want daar hoort een typisch winters gerecht bij: snert! Erwtensoep maken duurt normaal gesproken vrij lang, omdat je de erwten moet weken. Mocht je door de weeks weinig tijd hebben, of gewoon zin hebt in een snelle soep, dan kun je deze erwtensoep bereiden in slechts 20 minuten
Ingrediënten
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 1 kleine prei
- 50 gram knolselderij
- 2 kleine wortels
- 1 kleine ui
- 2 runderbouillon tabletten
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 1 rookworst
Bereiding
- Was de groentes en snijd deze in grove stukken. Doe alles in de SoupMaker, behalve de rookworst. Vul de SoupMaker met water tot het bovenste streepje.
- Schakel programma 1 in van de SoupMaker. Snijd de rookworst in plakjes.
- Als het programma is afgelopen doe je de rookworst erbij en laat je de soep met deksel erop nog 10 minuten staan.
- Serveer met roggebrood en katenspek. Lekker!