Prei is het hele jaar verkrijgbaar, maar de smaak is het beste van oktober t/m mei.
Porties 4, Voorbereidingstijd 0 m, Bereidingstijd: 23 m
Ingrediënten
- 350 g prei50
- 50 g aardappelen50
- 50 g fijngehakte ui1
- 1 teentje knoflook750
- 750 ml kippenbouillon
- verse tijmblaadjes
- peper en zout naar smaak
- Mosterdvinaigrette1
- 1 theelepel mosterd1
- 1 theelepel kappertjes0.5
- ½ eetlepel citroensap1
- 1 eetlepel olijfolie
- verse peterselie
Bereiding
- Spoel de prei af en snijd in ringen van 1 cm. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 2,5 cm.
- Doe alle ingrediënten in de SoupMaker, sluit het deksel en druk op de knop voor het gladde soep programma.
- Meng intussen de ingrediënten voor de vinaigrette in een kommetje.
- Open het deksel als de soep klaar is en verdeel het mengsel over leuke soepkommen. Schenk wat vinaigrette in een krul in de soep en serveer.