Ontmoet Pauline van Uit Pauline’s Keuken. Inmiddels al een aantal jaren Philips Airfryer ambassadeur waarbij ze inspireert met gemakkelijke, gezonde en snelle, maar vooral ook lekkere Airfryer recepten. Op haar blog laat Pauline zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, met een handvol goede ingrediënten kan je snel wat lekkers maken. En omdat niet iedereen elke dag zin en tijd heeft om urenlang in de keuken te staan, maar de meeste van ons wel graag lekker, vers en gezond willen eten gebruikt Pauline de Airfryer regelmatig om te laten zien wat voor gerechten je allemaal kan maken. Want je kan zoveel meer dan alleen gezonder frituren. Laat je inspireren door de recepten van Uit Pauline’s Keuken. In dit artikel: Groentefriet met gehaktballetjes.
Porties 4, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- Voor de basis
- 500g rundergehakt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 0.5 flespompoen
- 4 zoete aardappels
- 6 takjes platte peterselie
- Geraspte schil van 1 citroen
- 2tl gedroogde oregano
- 1el pijnboompitten
- 1el + 1tl olijfolie
- Grof zeezout naar smaak
- Citroenyoghurtdip
- 70g feta
- 4el Griekse yoghurt
- Geraspte schil van 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
- Accessoires
- Party master kit scheidingsrekje (niet noodzakelijk: zie instructies)
- Hakmolentje van de staafmixer
Bereiding
- 1. Maak de gehaktballetjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Hak de helft van de peterselie fijn. Doe het gehakt in een mengkom, voeg de ui en knoflook toe. Meng de pijnboompitten, citroenrasp en fijngehakte peterselie erdoor. Breng goed op smaak met zout en peper. Rol balletjes ter grootte van een walnoot. Hussel ze door 1 tl olijfolie en zet even apart.
- 2. Snijd de groenten in frites van 5-7cm en 1 cm dik. Meng 1 el olijfolie met gedroogde oregano. Hussel de groentefrites door de olijfolie zodat de groenten rondom bedekt zijn. Doe de groente frites in het mandje van de Airfryer. Gebruik het scheidingsrekje en leg hier de balletjes op. Bak de groenten en balletjes voor 10 minuten op 200 graden.
- 3. (Je kunt de groenten en balletjes ook apart bakken en daarna nog een keertje opwarmen)
- 4. Maak ondertussen de citroenyoghurtdip . Doe alle ingrediënten in het hakmolentje van de staafmixer en hak tot er een gladde dip ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
- 5. Verdeel de groentenfrites en balletjes over de borden of leg ze op een mooie serveerschaal. Hak het restant van de peterselie grof. Bestrooi de frites met de peterselie en eventueel grof zeezout. Serveer de citroenyoghurtdip erbij.