Ontmoet Pauline van Uit Pauline’s Keuken. Inmiddels al een aantal jaren Philips Airfryer ambassadeur waarbij ze inspireert met gemakkelijke, gezonde en snelle, maar vooral ook lekkere Airfryer recepten.
Porties 4, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- Voor de basis
- 500g gnocchi
- 2 courgettes
- 250g tros-cherrytomaten
- 1tl olijfoloie
- Peper en zout naar smaak
- Voor de pesto
- Circa 14g verse basilicum en evt. extra ter garnering
- 30g Parmezaanse kaas
- 90g gepelde pistachenootjes en evt. 1 extra el om te garneren
- 2,5el olijfolie
- 0,25tl fijn zout
- Accessoires
- Airfryer grill master kit
- Hakmolen van de staafmixer
Bereiding
- 1. Hussel de gnochhi om met een 0,5 tl olijfolie en wat zout en doe ze in de Airfryer. Bak de gnocchi voor 14 minuten op 200 graden tot ze goudbruin zien.
- 2. Maak ondertussen de pesto. Doe de blaadjes van de basilicum, parmezaanse kaas, pistachenootjes en olijfolie in het hakmolentje van de staafmixer en hak tot dat er een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met zout. Zet tot gebruik apart.
- 3. Snijd de courgette in plakjes van ca 1 cm dik. Doe 0,5 tl olijfolie in een mengkom met wat zout en peper. Hussel de courgetteplakjes door de olijfolie. Leg ze in een enkele laag op de grillplaat van de Airfryer en grill ze voor 5 minuten, op 200 graden. Herhaal tot je alle plakken gegrild hebt.
- 4. Doe de gnocchi en de courgette plakjes terug in de Airfryer. Knip de trosjes cherrytomaatjes in 4 trosjes en leg ze op de courgetteplakjes. Zet nog eens 3 minuten in de Airfryer (200 graden). Gebruik eventueel de party master kit voedselscheider hiervoor.
- 5. Verdeel de gnocchi over de borden. Leg de courgetteplakken en takjes tomaat erbij en schep er royaal pesto over. Garneer met verse basilicum en pistachenootjes.