0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Aubergine lasagne 

    met Harissa

      Ontmoet Pauline van Uit Pauline’s Keuken. Inmiddels al een aantal jaren Philips Airfryer ambassadeur waarbij ze inspireert met gemakkelijke, gezonde en snelle, maar vooral ook lekkere Airfryer recepten. Op haar blog laat Pauline zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, met een handvol goede ingrediënten kan je snel wat lekkers maken. En omdat niet iedereen elke dag zin en tijd heeft om urenlang in de keuken te staan, maar de meeste van ons wel graag lekker, vers en gezond willen eten gebruikt Pauline de Airfryer regelmatig om te laten zien wat voor gerechten je allemaal kan maken. Want je kan zoveel meer dan alleen gezonder frituren. Laat je inspireren door de recepten van Uit Pauline’s Keuken. In dit artikel: Aubergine lasagne met harissa.

      Porties 4, Bereidingstijd: 30-45 minuten
      Ingrediënten
      Grillpan
      Bakpan
      0-60 minute
      Healthy recipes
      Gemaakt door
      The Philips Chef
      Airfryer XXL
      Hoofdgerechten
      Pasta, noedels of rijst
      Pasta

      Ingrediënten

      • 2 aubergines
      • 1 teen knoflook
      • 3 takjes tijm
      • 2 takjes platte peterselie
      • 2 takjes basilicum
      • 1 blik bruine linzen (200g)
      • 1 blik Pomodori tomaten (400g)
      • 2el harissa pasta
      • 1tl gedroogde oregano
      • 200ml crème fraîche
      • 100g geraspte jong belegen kaas
      • Peper en zout naar smaak
      • Accessoires
      • Airfryer bakaccessoire of vuurvaste schaal van 22x22cm
      • Airfryer grill master kit

      Bereiding

      • 1. Begin met het maken van de crème fraîche bechamelsaus. Doe de crème fraîche en 50 gr geraspte kaas in een mengkom. Pers een teen knoflook boven de crème fraîche uit en meng goed door elkaar. Breng verder op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
      • 2. Maak een snelle tomatensaus door de pomodori tomaten in een kom te doen, pers de teen knoflook erboven uit. Hak de peterselie fijn en roer samen met de gedroogde oregano en verse blaadjes tijm door de tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Spoel de linzen goed af, laat ze uitlekken en meng ze door de tomatensaus.
      • 3. Snijd de aubergines in lange plakken van 0,5 cm dik. Gebruik de Airfryer grill accessoire. Leg de plakken in een enkel laag op de grillplaat. Grill ze 5 minuten op 200 graden.
      • 4. Gebruik de bakaccessoire van de Airfryer. Begin met een laagje tomatensaus. Leg er genoeg aubergineplakken op zodat ze de saus bedekken. Laat ze iedere keer 0,5cm overlappen. Bestrijk met 1,5 tl Harissapasta en verdeel er 2 el tomatensaus over. Bestrooi met een klein beetje kaas. Maak opnieuw een laagje met de aubergines en herhaal de stappen tot de ingrediënten op zijn. Maak in totaal 4-5 laagjes. En schep het restant tomatensaus over de lagen.
      • 5. Zet de lasagne in de Airfryer en bak voor 20 minuten op 200 graden. Verdeel de crème fraîche béchamel over de bovenste laag en bak nog 10 minuten (op 200 graden).
      • 6. Garneer de lasagne met blaadjes basilicum en drizzle er je favoriete olijfolie over. Serveer eventueel met een lekkere groene salade.
      Aubergine lasagne met harissa

      Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

      Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

       

      √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

      √ Het profiteren van speciale kortingen;

      √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

       

      Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

       

      Registreer mijn Airfryer

      Deel dit recept

      Terug naar boven

      U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.