0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Voor de echte snoeperds heb ik mijn eerdere frikandelrecept aangepast en deze gezondere variant met zoete aardappelen gemaakt. Je bakt hem in je Airfryer met een minimum aan olie.

    Porties 12, Bereidingstijd: 0-30 minuten
    0-30 minuten
    Groenten
    Airfryer
    Gevogelte
    Bijgerechten

    Ingrediënten

    • 500 gram gekruid kippengehakt
    • 70 gram boekweitmeel
    • 500 gram zoete aardappels
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 mespunt gemalen koriander
    • 1 mespunt kruidnagelpoeder
    • 1 eetlepel mosterd
    • Mespunt nootmuskaat
    • Theelepel cayennepeper
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • Oliespray

    Bereiding

    • Snij de zoete aardappels in stukken en kook deze gaar in een pan met water. Pureer de gekookte aardappels met een pureeknijper en laat de aardappelpuree een beetje afkoelen in een grote kom.
    • Maak van 2 kruidnagels kruidnagelpoeder; dit kan je het beste met een vijzel doen, of met een kleine chopper van je staafmixer. Meng het gehakt, de nootmuskaat, paprikapoeder, boekweitmeel, komijnpoeder, gemalen koriandel, kruidnagelpoeder, mosterd en cayennepeper door de aardappelpuree en meng dit goed met een spatel.
    • Doe de gehakt-aardappelpuree in een spuitzak en knip hier een punt vanaf ter dikte van een frikandel. Spuit lange banen op een stuk vetvrij papier en leg deze banen 3 uur in de diepvries.
    • Haal ze eruit en snij er frikandellen van. Spray ze in met een oliespuit en bak ze 10 minuten in je Airfryer op 200 graden. Schud tussendoor één keer. Serveer eventueel met tomatenketchup, light mayonnaise en gehakte uitjes.
    Gezondere frikandel

    Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

    Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

     

    √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

    √ Het profiteren van speciale kortingen;

    √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

     

    Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.