1
0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Air Cooker Recept

    Video

    Gevulde kippenborstfilet met kruidenboter en spruitjes

    Porties 2
    Hoofdgerechten
    0-60 minute
    Air Cooker
    Vlees

    Ingrediënten

    • 400 gram Spruitjes
    • 1 Theelepel Zout
    • 1 Theelepel zwarte peper, vers gemalen
    • 500 gram Kipfilet
    • 1 theelepel Paprikapoeder, gerookt
    • 2 Knoflookteentjes
    • 2 Theelepels Bieslook, vers
    • 2 Eetlepels Tijm, vers
    • 2 Eetlepels Peterselie, platbladig
    • 100 gram zachte boter
    • 1 Eetlepel Citroensap, vers geperst
    Gevulde kippenborstfilet met kruidenboter en spruitjes

    Bereiding

     

    1. Deze kipfilets zijn een smaakexplosie door de gerookte paprikapoeder, terwijl de kruidenboter ervoor zorgt dat het vlees sappig blijft en barstensvol aroma zit. We beginnen met het stomen van de spruitjes zodat ze van binnen volledig gaar zijn. Daarna roosteren we de kipfilets bovenop de spruitjes. Hierdoor worden de spruitjes lekker krokant en nemen ze alle sappen op die vrijkomen tijdens het roosteren. 

     

    Tip: Pas het type en de hoeveelheid kruiden naar wens aan. Je kunt hier ook gebruik maken van gedroogde kruiden. 

    Gebruik een theelepel om elke buidel in de kipfilet gelijkmatig met de kruidenboter te vullen.

    2. Begin met het schoonmaken van de spruitjes: snijd de uiteinden eraf, verwijder de verdorde blaadjes en spoel ze af onder stromend water. Breng ze op smaak met zout en zwarte peper. Leg de spruitjes in de mand van de Air Cooker en plaats de mand op de onderste lade. Zet alles in de Air Cooker en sluit de deksel. Start het apparaat op de aangegeven tijd, temperatuur en vochtigheid.

    Air Cooker Instellingen:
    Kookmethode: Air steam

    120 °C

    8 mins

    High

    3. Maak ondertussen met een scherp mes een diepe snee in het midden van de kipfilets - zorg ervoor dat je er niet helemaal doorheen snijdt. Breng op smaak met gerookte paprikapoeder, zout en zwarte peper. Zet apart.


    4. Schil en snipper de knoflook. Was de verse bieslook, tijm en peterselie en hak alles fijn. Meng de zachte boter met de knoflook, bieslook, tijm, peterselie, zwarte peper, zout en citroensap.


    5. Gebruik een theelepel om elke kipfilet gelijkmatig te vullen met de kruidenboter.

    Haal de kipfilets na het bakken uit de Air Cooker.

    6. Open na het stomen de Air Cooker en leg de gevulde kipfilets op de spruitjes. Sluit de deksel en herstart het apparaat op de aangegeven tijd, temperatuur en vochtigheid.

    Air Cooker Instellingen:
    Kookmethode: –

    160 °C

    20 mins

    Off

    7. Haal het gerecht na het bakken uit de Air Cooker. Laat de kipfilets 5 minuten afkoelen voordat je ze aansnijdt en serveert.

    Producten

    Vind hier meer recepten

    Philips NutriU-app

    Ontdek de ultieme kookervaring met de NutriU app en de Philips keukenapparatuur

    500+ recepten, kooktips en trucs, elke week nieuwe content

    Dagelijkse inspiratie en manieren om nieuwe favoriete recepten te ontdekken

    Stap-voor-stap instructies om een betere kok te worden

    Download de Philips NutriU-app

    Ontdek meer

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.