Waan je in Oostenrijkse sferen met dit heerlijke appelstrudel recept. Te maken in de airfryer of in een oven en lekker te combineren met zelfgemaakt koffie ijs.
Porties2
Koffie
30-60 minuten
Desserts en gebakjes
Philips Espresso
Drankjes en ijs
Ingrediënten
Ingrediënten koffie ijs:
1) Verse eieren
2) 200 gram kandijsuiker
3) 350 ml verse halfvolle melk
4) 250 ml verse slagroom
5) 3 kopjes espressokoffie
6) Ijsmachine
Ingrediënten appelstrudel:
1) 4 plakjes bladerdeeg
2) 4 appels
3) 1 lepel citroensap
4) 3 eetlepels boerenjongens in rum
5) 100 gram suiker
6) Bladerdeeg
7) 1 theelepel kaneel
8) 1 ei losgeklopt
9) slagroom ongezoet voor de garnering
Airfryer of oven
Bereiding
Bereiding koffie ijs:
1. Zet de espresso’s en laat deze afkoelen in een pannetje.
2. Doe de suiker en de eieren in een grote beslagkom en klop ze met een garde luchtig tot een creme.
3. Roer de afgekoelde espresso door het eimengsel. Roer vervolgens de melk er goed doorheen en verwarm dit in een pan met continu roeren zodat dit gaat binden. Laat het daarna afkoelen op ijswater. Zorg dat er geen velletje ontstaat.
4. Klop de slagroom op en spatel deze door de afgekoelde ijsmassa.
5. Zet de ijsmachine aan, schenk het mengsel erin en laat draaien tot het ijs een goede structuur heeft. Schep het in een bak voor later gebruik.
Bereiding appelstrudel:
1. Schil de appels en snijd ze in kleine stukken.
2. Doe ze in een kom en besprenkel ze met citroensap en meng meteen met de suiker, kaneel, bloem en boerenjongens en laat dit even trekken.
3. Trek de folie van de bladerdeegplakjes en rol deze iets dunner uit tot een rechthoek en bedek de helft met een gedeelte van de appelvulling. Smeer dit in met geklopt ei en vouw dicht.
4. Bestrijk de bovenkant met de rest van het losgeklopte ei en bak in de Airfryer op 160 graden voor 20 minuten. Of in een oven op 180°C gedurende 30 tot 40 minuten.
5. Dien de strudel lauw-warm op met het koffieijs en eventueel slagroom.