1
Huidverzorging

Last van een droge of gevoelige huid?

Lees hier hoe je deze herfst huidirritatie bestrijdt

Maakt je gevoelige huid een nachtmerrie van je schoonheidsroutine? We kennen het gevoel. Dit zijn onze favoriete tips waarmee je deze herfst geen last meer hebt van irritatie.

1. Let op de ingrediënten van huidverzorgingsproducten

Zijn je huidverzorgingsproducten echt zo zacht voor je huid als ze zouden moeten zijn? Hypoallergene producten zijn de perfecte keuze voor de gevoeligere huid, en vitamine E en pro-vitamine B5 zijn ideaal om een droge huid te verzorgen. Voor het verfrissen en verzachten van je huid vertrouw je op bijvoorbeeld kokosolie, aloë vera en kamille.

2. Blijf gehydrateerd

We weten allemaal hoe belangrijk water is als levensbron, en het is niet anders voor je huid. Te vaak wassen is echter nauwelijks beter voor de gevoelige huid dan niet vaak genoeg wassen. Daarom raden we aan om je gezicht iedere dag twee keer te wassen om vuil te verwijderen en de poriën schoon te maken. Dep vervolgens je huid droog (niet wrijven!) en breng binnen drie minuten vochtinbrengende crème aan om de vochtbalans te behouden.

3. Kijk kritisch naar de rest van je levensstijl

Stress? Te weinig slaap? Te warme omgeving? Het kan allemaal een geïrriteerde huid veroorzaken. Zorg dus dat je in de schaduw blijft en laat je op de koudere avonden niet verleiden om te lang in een te heet bad liggen. Roken is uit den boze als je je gevoelige huid in topconditie wilt houden.

4. Eet de juiste voeding

Een ander belangrijk aspect als het gaat om huidverzorging is je voeding. Noten, zaden, groenten en vette vis helpen je een droge huid te bestrijden. Drink daarnaast veel water: dit helpt je niet alleen te hydrateren maar ook om gifstoffen weg te spoelen.

5. Investeer in een geschikt reinigingsapparaat

Je denkt misschien dat speciale apparaten voor gezichtsreiniging niet werken met je huidtype of niet veel meer effect hebben dan op de 'normale' manier wassen. Er zijn echter verschillende zeer geavanceerde apparaten op de markt, zoals de Philips VisaPure Advanced Sensitive, die in samenwerking met dermatologen zijn ontwikkeld en een slimme gezichtsverzorging in drie stappen bieden die ideaal is voor de gevoelige huid.

Onderschat niet wat een goede huidverzorging kan betekenen voor je gevoelige huid!

Gerelateerd product:
Philips VisaPure Advanced

20% korting op VisaPure Advanced - vouchercode: VPAM2016

Ontvang exclusieve aanbiedingen en blijf op de hoogte!