1
Tips

Van je computer naar het kerstdiner

In 10 stappen

Het is een gezellige tijd zo rond de feestdagen, maar ook eentje van rennen-vliegen-haasten, van computer naar cocktail naar kerstdiner en terug.

 

Laat je wat uiterlijk betreft bijstaan door handige apparatuur die voor tijdwinst zorgen, en vergeet niet gewóón te blijven ademen.

Stap 1: in de aanloop naar het feest: ontharen!

 

Op de feestjes die gaan komen ben je iets minimaler gekleed, ook al weet je nog niet welke jurk het def. wordt. Wie vooruit kijkt regeert, dus zet in het begin om de 2 weken een onthaarbehandeling met de Lumea Prestige IPL in je agenda. Na drie behandelingen zie je al mooi resultaat, en na ongeveer 4 behandelingen hoef je Philips Lumea Prestige slechts iedere vier tot acht weken te gebruiken. Dan kunnen armen en benen probleemloos bloot. Je huid zal op het moment suprême glad en zacht zijn. Aangeraden wordt om 24 uur na de Lumea Prestige behandeling niet onder de zonnebank te gaan, maar dat was je natuurlijk ook helemaal niet van plan met alle mooie zelfbruiners die er tegenwoordig zijn.

Stap 2: hoofd leegmaken, energieshotje toe

 

Of je nu wel of niet aan yoga doet, de Ujjayi Yoga ademhaling kan iedereen. Hij heeft een activerende uitwerking op lichaam en geest. Fijn na een drukke dag! Adem in door je mond en probeer bij het uitademen je luchtpijp heel zachtjes aan te spannen. Doe dit nu ook bij de inademing, sluit je mond en ga over op deze manier van ademhalen door je neus. Hou een paar minuten vol. Je hoofd is leger, je lichaam ontspannen. Maak daarna in de blender van een halve appel, stukje gember en een scheutje water een energie-shotje voor de volgende uitdaging: je haar.

Stap 3: haar wassen kan zo lekker zijn

 

Haar wassen kan heel ontspannend zijn als je de wasbeurt combineert met een korte hoofdmassage. Dat doe je met je vingertoppen, zachtjes, in cirkelbewegingen terwijl je een haarmasker laat intrekken. Ja, je leest het goed: het masker komt voor de shampoo, die je haar weer schoon en fris wast, gevolgd door een conditioner die de haarschubben sluit.

Stap 4: voor een mooie glow in no-time

 

Terwijl een speciale microvezeltulband het vocht uit je haar snel absorbeert, reinig en masseer je je gezicht. Want op De Avond wil je er fris en gezond uitzien met een mooie glow en niet vlekkerig, gestresst en vermoeid. Daar is de Philips VisaPure Advanced ideaal voor, want dat is een facial-voor-thuis. Dankzij de diverse opzetstukken kun je niet alleen je huid reinigen maar ook masseren, en je oogzone opfrissen. En dat in een paar luttele minuutjes. Dode huidcellen hebben het nakijken, crèmes en andere skincare trekken sneller in. Tel uit je (tijd)winst.

Stap 5: multi-masken doe je zo

 

Een sheetmask kun je al aanbrengen voor het electrisch tandenpoetsen en tijdens het poetsen laten inwerken (2-3 minuten met de Philips Sonicare is voldoende voor een stralend, schoon gebit). Het masker is gedrenkt in een serum dat snel intrekt en de perfect prep is voor je feestmake-up. Het zorgt ervoor dat je huid de hele avond van vocht voorzien is, en make-up niet carquelé wordt. Er zijn veel leuke sheetmaskers uit ZuidKorea, geschikt voor ieder huidtype.

Stap 6: föhnen met beleid

 

Je kunt kletsnat haar onmogelijk in model föhnen, dus laat de microvezeltulband het handdoekdroog maken zonder te wrijven. Drogen en stylen met de Philips DryCare Prestige MoistureProtect-föhn gaat snel en haarvriendelijk, want de föhn heeft een intelligente sensor –infraroodtechnologie- die de haartemperatuur continue meet en bijstelt. Zo is er geen kans op oververhitting, blijft de vochtbalans goed en voorkom je een droge pluizenbol. De DryCare Prestige MoistureProtect-föhn neemt ook statische elektriciteit weg (met negatieve ionen die de haarschubben sluiten) en zorgt voor glans. Yeey!

Stap 7: krullen in de helft van de tijd

 

Veel vrouwen zien enorm op tegen de hassle van haar ‘feestelijk’ opsteken. En blijft zo’n updo wel zitten? Maar met een krultang zet je je dagelijkse look snel om in glamorous. Kies wel een krultang die de conditie van je haar goed houdt, zoals de Philips StyleCare Prestige Automatische krultang, die moeiteloos de losse, nonchalante krul (in lang haar) maakt die nu zo in de mode is. Dat kan door een SmartCurling systeem waarmee je elke haarstreng professioneel krult zonder dat je je in allerlei bochten hoeft te wringen. De krultang –met beschermende keramiekplaten met keratine- heeft 113% meer kruloppervlak. Dat betekent dat je tweemaal zo snel kunt krullen. De krul blijft bovendien lang zitten omdat de exact goede krultemperatuur wordt ingesteld. Er zijn ook nog eens 3 krulrichtinstellingen, dus leef je uit.

Stap 8: de truc voor een mooie feest make-up

 

Less is more geldt vooral voor feestmake-up, want je wilt de concurrentie met de Kerstboom niet aangaan. Zorg dus voor een mooie gezonde glow door massage en breng alleen concealer of foundation aan waar dat echt nodig is. Highlights? Niet onder je wenkbrauwen, wel op je jukbeenderen. Contouring? Alleen als je zeker weet dat er kaarslicht is. Kies òf voor glitter op je ogen òf voor hoogglans op je lippen, niet allebei. En als je zeker wilt zijn dat je de hele avond mooi opgemaakt bent, gebruik je een ‘make-up settling spray’, zo doen professionals dat ook.

Stap 9: de perfect gestifte mond

 

Wil je een perfect gestifte –rode- mond? Stift hem dan zoals visagisten dat doen. Scrub eerst je lippen heel zachtjes met een tandenborstel en breng een beetje lipbalm aan. Trek dan met een lipliner in dezelfde kleur als je lipstick de omtrek van je mond en vul vervolgens je hele mond in met lipliner. Daaroverheen komt de lipstick. Daaroverheen komt een vleugje losse poeder. En daaroverheen weer een laagje lipstick. Hap af in een tissue en breng dan in het midden van je mond een beetje lipgloss aan voor een voluptueus effect.

Stap 10: het slotstuk: how-to-parfum

 

En tot slot, niet onbelangrijk: je parfum. Met beleid aangebracht, want niets ergers dan een diner naast iemand die haar eigen geur niet meer ruikt en dus teveel gebruikt. Parfumeren gaat zo: spray een wolkje voor je uit en loop er –aangekleed- doorheen. Hou het bij lichte bloem- of houtgeuren als je een etentje hebt, een cocktail of dansfeestje kan wel wat zwaarders hebben.

Fijne feestdagen!

Karen van Ede, Beauty editor

Karen van Ede

Meer Beauty inspiratie

Gerelateerd product