1
Producten

  Mijn Saeco ontkalken

   

  Als er één ding de smaak van koffie optimaal houdt én zorgt voor perfect melkschuim, dan is dat het op tijd ontkalken van je machine. Met als tweede grote voordeel dat regelmatig onderhoud goed is voor je volautomatische koffiezetapparaat. 

   

  Water bevat veel calcium- en magnesiumzouten. Wanneer water wordt verwarmd in je koffiezetapparaat, worden calcium en magnesium afgebroken en vormen de resulterende deeltjes kalkaanslag of kalk. Dit gebeurt in boilers, pompen en elk ander onderdeel dat water bevat. In onderdelen waarin het water langere tijd stilstaat, zoals de boiler, ontstaat kalkaanslag.  

  De kalkaanslag zal na verloop van tijd de doorstroom van water beperken, de capaciteit van de boiler verminderen, verwarmingsproblemen veroorzaken en leiden tot verstoppingen. Om dergelijke problemen te voorkomen, moet je je koffiezetapparaat ontkalken.

  Hoe kun je de Saeco-machine ontkalken?


  Selecteer je machine voor duidelijke ontkalkinstructies

  Hoe ontkalk ik mijn Saeco-machine?

  Selecteer je machine voor duidelijke ontkalkinstructies

  Saeco Xelsis

  Saeco Xelsis

  Saeco PicoBaristo

  PicoBaristo Deluxe

  Saeco PicoBaristo

  Saeco PicoBaristo

  Ontkalk je Saeco-machine met de juiste ontkalker

   

  Als je een Saeco-espressomachine hebt, dien je alleen de Saeco-ontkalker CA6700 of CA6701 te gebruiken.

   

  Gebruik nooit ontkalkers op basis van anorganische zuren, zoals zwavelzuur, zoutzuur en sulfaminezuur. Deze ontkalkers kunnen het pijpje en het slangensysteem van je koffiemachine beschadigen.

  DE ENIGE AANBEVOLEN VERBRUIKSARTIKELEN VOOR SAECO-MACHINES

  Wanneer moet ik ontkalken?

   

  Saeco-espressomachines geven aan wanneer je moet ontkalken. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van de hoeveelheid koffie die je zet en de hardheid van het gebruikte water. De gemiddelde frequentie is elke drie maanden, maar bij intensief gebruik moet er vaker worden ontkalkt. 

  Gebruikershandleiding zoeken

  Typ de naam of het productnummer van je Philips-espressomachine voor meer informatie