1
Saeco koffie recept

Saeco special recept

   

Een beetje creatieve horecazaak heeft inmiddels wel een eigen ‘koffiespecial’ op de kaart staan. Koffie waaraan bijvoorbeeld slagroom, siroop, alcohol of iets anders lekkers is toegevoegd. Daarmee geef je koffie een ‘eigen’ handtekening.

Italiaanse invloeden
Gezien de Italiaanse afkomst van de machines, hebben we voor deze Saeco Special Italië als thema gekozen. En laat dat land nu net een hele rijke koffiecultuur en -geschiedenis hebben! Als je er bent, sla dan zeker de lokale espressobar niet over. Je ziet barista’s die in hoog tempo in de vroege ochtend iedereen voorzien van zijn of haar cafeïneshot. Een mooie plek om eens kennis te maken met Italianen en hun typische ochtendrituelen. Zelf ben ik groot fan van de amandelkoekjes die je vaak ziet in Italië. Vandaar dat ik aan dit recept amandelsiroop heb gebruikt.

 

Tip: blijf in de Italiaanse espressobar aan de bar staan, zo betaal je minder voor je koffie dan wanneer je aan een tafeltje gaat zitten.

Ingrediënten en benodigdheden:

1 glas

70 ml gecondenseerde melk

30 ml amandelsiroop

100 ml opgeschuimde volle melk

100 ml koffie of twee shots espresso

Een lepel

 

  • Gebruik een schoon glas en bedek de bodem met de gecondenseerde melk. Pak dan de lepel en houd die een centimeter boven de gecondenseerde melk.
  • Schenk de Amaretto of de siroop via de lepel in het glas. Als het goed is blijft deze er op liggen.
  • Schuim de melk op en zet ondertussen de koffie klaar.
  • Schep de opgeschuimde melk met een lepel in het glas. Houd ongeveer twee centimeter tot de rand van het glas over. Giet nu voorzichtig de koffie door de melk heen totdat het glas gevuld is. Voeg eventueel nog wat opgeschuimde melk toe om het glas te vullen en/of de koffiekleur in het melkschuim te bedekken.

 

Serveer meteen en geniet ervan.