Een beetje creatieve horecazaak heeft inmiddels wel een eigen ‘koffiespecial’ op de kaart staan. Koffie waaraan bijvoorbeeld slagroom, siroop, alcohol of iets anders lekkers is toegevoegd. Daarmee geef je koffie een ‘eigen’ handtekening. Tip: blijf in de Italiaanse espressobar aan de bar staan, zo betaal je minder voor je koffie dan wanneer je aan een tafeltje gaat zitten.
Italiaanse invloeden
Gezien de Italiaanse afkomst van de machines, hebben we voor deze Saeco Special Italië als thema gekozen. En laat dat land nu net een hele rijke koffiecultuur en -geschiedenis hebben! Als je er bent, sla dan zeker de lokale espressobar niet over. Je ziet barista’s die in hoog tempo in de vroege ochtend iedereen voorzien van zijn of haar cafeïneshot. Een mooie plek om eens kennis te maken met Italianen en hun typische ochtendrituelen. Zelf ben ik groot fan van de amandelkoekjes die je vaak ziet in Italië. Vandaar dat ik aan dit recept amandelsiroop heb gebruikt.
Ingrediënten en benodigdheden: 1 glas 70 ml gecondenseerde melk 30 ml amandelsiroop 100 ml opgeschuimde volle melk 100 ml koffie of twee shots espresso Een lepel Serveer meteen en geniet ervan.