0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Crème brûlée met espresso

    Crème brûlée is bij de meesten een bekend dessert. In dit recept vind je alles om van de crème brûlée een heerlijke koffievariant te maken. Perfect om als dessert te serveren met een bolletje ijs en chocolade.

    Porties 2, Bereidingstijd: ca. 20 minuten

    Ingrediënten

    • 4 dl volle room
    • 4 dl melk
    • 3 eidooiers
    • 1 espresso
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 75 gram kristalsuiker
    • Kandijsuiker
    • Chocolade koffieboontjes
    • Benodigdheden:
    • Kleine brander

    Bereiding

    • 1. Maak eerst de basis met de room, melk, suiker, vanillesuiker, eidooiers en de espresso. Doe deze ingrediënten in een pan en breng al roerend aan de kook.
    • 2. Laat dit 3 minuten zachtjes doorkoken op een laag vuur en blijf continu roeren.
    • 3. Giet de massa in kleine hittebestendige schaaltjes en laat deze in de koelkast helemaal afkoelen.
    • 4. Verdeel een schep kandijsuiker over de afgekoelde koffie crème brûlée’s en brand deze met een brander tot een mooi bruin krokant laagje ontstaat.
    • 5. Leg er een chocolade koffieboontje op en serveer als dessert met bijvoorbeeld een bolletje ijs en chocolade.
    Crème brûlée met espresso

    Over Martin, The Philips Chef

     

    Dit recept wordt je aangeboden door Martin, The Philips Chef. Martin houdt zich bezig met allerlei recepten die je kunt bereiden met Philips apparatuur.

    martin_profile

    Biografie

     

    • Leeftijd: 41 jaar
    • Woonplaats: Meeuwen
    • Dol op: After Eight chocolade
    • Lievelingskoffie: normale koffie, sterk gezet
    • Favoriete koekje bij de koffie: pindakoeken

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.