0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Bloemkoolnasi goreng

    met satésaus en kroepoek

      Gemalen bloemkool kan je als ideaal koolhydraatarm alternatief laten dienen voor rijst. De bloemkool is neutraal van smaak en zo ook als nasi goreng te serveren. Zelfs de kroekpoek bak je in de Airfryer, geheel zonder vet!

      Porties 4, Bereidingstijd: 30-60 minuten
      Ingrediënten
      Grillpan
      Voor iedereen
      Healthy recipes
      The Philips Chef
      Airfryer XXL
      Hoofdgerechten
      Airfryer
      rice recipe
      Vlees
      rice

      Ingrediënten

      • 1 grote bloemkool
      • 250g rundsstoofvlees
      • 2 bosuien
      • 2tl gemalen koriander
      • 25g pinda's
      • 1 limoen
      • 8 takjes verse koriander
      • 1tl kurkuma
      • 20ml sojasaus
      • 1 zakje nasigroenten
      • 1el ketjap
      • 1tl sambal
      • Kroepoek (ik gebruik de Udang versie)
      • Gebakken uitjes
      • Satésaus
      • 250g basis voor satésaus, of pindakaas
      • 1dl melk
      • 1tl sambal, of meer naar smaak
      • 0.5tl gemberpoeder
      • 0.5tl mosterd
      • 25g grofgemalen pinda's
      • Accessoire
      • Grillpan accessoire

      Bereiding

      • 1. Maak eerst de bloemkoolrijst door de bloemkool met een foodprocessor te malen tot rijst.
      • 2. Snij het rundstoofvlees in zeer kleine blokjes en meng dit met 1 lepel arachideolie en de rijst.
      • 3. Verwarm de Airfryer voor 5min op 200gr en bak de kroepoek 3min op 180 graden tot deze mooi krokant is.
      • 4. Haal het netje uit de frituurmand en zet de grillpan erin en maak deze ook heet 5min 200gr.
      • 5. Meng de bloemkoolrijst met het vlees en bak deze op de grillpan 10min op 180graden.
      • 6. Snij tussendoor de bosuien en verse koriander fijn en zet deze apart.
      • 7. Voeg na de bereidingstijd de de helfst van de koriander en helft van de lente ui, nasigroenten, ketjap, sambal, soyasaus aan de rijst toe en bak dit mee 20min op 180 graden.
      • 8. Maak tussendoor de sate saus door de melk in een pan te verwarmen en de basis voor sate saus hierin op te lossen en op smaak te brengen met de sambal en grof gemalen pinda’s.
      • 9. Doe de bloemkoolnasi in de bakjes en bestrooi de bakjes met de kroepoek, gebakken uitjes de rest van de koriander en lente ui.
      Bloemkoolnasi goreng met satésaus en kroepoek

      Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

      Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

       

      √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

      √ Het profiteren van speciale kortingen;

      √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

       

      Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

       

      Registreer mijn Airfryer

      Deel dit recept

      Terug naar boven

      U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.