Gemalen bloemkool kan je als ideaal koolhydraatarm alternatief laten dienen voor rijst. De bloemkool is neutraal van smaak en zo ook als nasi goreng te serveren. Zelfs de kroekpoek bak je in de Airfryer, geheel zonder vet!
Porties 4, Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 250g rundsstoofvlees
- 2 bosuien
- 2tl gemalen koriander
- 25g pinda's
- 1 limoen
- 8 takjes verse koriander
- 1tl kurkuma
- 20ml sojasaus
- 1 zakje nasigroenten
- 1el ketjap
- 1tl sambal
- Kroepoek (ik gebruik de Udang versie)
- Gebakken uitjes
- Satésaus
- 250g basis voor satésaus, of pindakaas
- 1dl melk
- 1tl sambal, of meer naar smaak
- 0.5tl gemberpoeder
- 0.5tl mosterd
- 25g grofgemalen pinda's
- Accessoire
- Grillpan accessoire
Bereiding
- 1. Maak eerst de bloemkoolrijst door de bloemkool met een foodprocessor te malen tot rijst.
- 2. Snij het rundstoofvlees in zeer kleine blokjes en meng dit met 1 lepel arachideolie en de rijst.
- 3. Verwarm de Airfryer voor 5min op 200gr en bak de kroepoek 3min op 180 graden tot deze mooi krokant is.
- 4. Haal het netje uit de frituurmand en zet de grillpan erin en maak deze ook heet 5min 200gr.
- 5. Meng de bloemkoolrijst met het vlees en bak deze op de grillpan 10min op 180graden.
- 6. Snij tussendoor de bosuien en verse koriander fijn en zet deze apart.
- 7. Voeg na de bereidingstijd de de helfst van de koriander en helft van de lente ui, nasigroenten, ketjap, sambal, soyasaus aan de rijst toe en bak dit mee 20min op 180 graden.
- 8. Maak tussendoor de sate saus door de melk in een pan te verwarmen en de basis voor sate saus hierin op te lossen en op smaak te brengen met de sambal en grof gemalen pinda’s.
- 9. Doe de bloemkoolnasi in de bakjes en bestrooi de bakjes met de kroepoek, gebakken uitjes de rest van de koriander en lente ui.