Met het snack cover deksel kan je ook drogen in je Airfryer. Zo maak je zeer gemakkelijk dit recept van regenboog groentenchips in je Airfryer. Gebruik wortels en bieten, zoete aardappel en pastinaak en stel je eigen kleuren pallet samen!
Porties 8, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 1 rode biet
- 1 chogia biet
- 1 gele biet
- 1 pastinaak
- 1 groene kool
- 3 wortels in verschillende kleuren
- 1 zoete aardappel
Bereiding
- 1. Was de groenten en snij deze in flinterdunne plakjes. Het beste kan je dit met een keukenmachine of dunschiller doen.
- 2. Leg de groenten per soort in de frituurmand en zet het snack cover deksel over de groenten.
- 3. Droog de groenten 10 minuten op 150 graden
- 4. Trek na 5 minuten de plakjes een beetje los van elkaar en bereid ze weer de laatste 5 minuten.
- 5. Doe dit tot alle plakjes gedaan zijn en meng deze in een kom met wat grof zeezout.
- 6. Doe de mengeling weer in de airfryer en droog nu als geheel op 90 graden 20 minuten.
- 7. Serveer de chips met een lekkere knoflook yoghurt saus.