1
Recept

Bananenbrood

Een gezond bananenbrood, dat ook nog lekker is? Volkoren- en speltgranen gemengd met banaan. Het water loopt je al in de mond. Dit bananenbrood kun je op meerdere momenten eten. Heerlijk als ontbijt, lunch, of lekker verrassend: met wat poedersuiker bij de koffie! Voor het hele gezin of je kunt het brood perfect in stukken in de diepvries steken. 

Porties 10, Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 70 gram boter
  • 70 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el keukenstroop
  • 1 ei
  • 3 bananen
  • 125 gram volkorenspeltmeel
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • Mespunt zout

Bereiding

  • 1. Vet het bakaccessoire in.
  • 2. Klop met een mixer de boter en de suiker gedurende 5 minuten tot een luchtige massa. Klop de stroop erdoor, voeg het ei toe en klop nog 3 minuten.
  • 3. Prak 2 bananen. Zeef het meel. Spatel de geprakte banaan, de kaneel, het meel, de bakpoeder en het zout er luchtig doorheen. Schep alles in het ingevette bakaccessoire.
  • 4. Garneer met de derde banaan de bovenkant af zodat deze er mooi in bakt.
  • 5. Bak het bananenbrood in de Airfryer op 160 graden in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
  • 6. Controleer het baksel met een satéprikker. Komt die er schoon uit, dan is het brood gaar.
  • 7. Laat het bananenbrood 20 minuten afkoelen in het bakaccessoire en maak vervolgens los.
  • Tip van de Chef: Voeg rozijnen of dadels toe om andere varianten te maken.
Bananenbrood
Registreren

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

Deel dit recept