1
Producten

Pull zonder pork

Een veganistische uitvoering van het welbekende broodje pulled pork. Ook bevat dit recept veel minder cholesterol dan de normale variant.

Porties 4, Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • Vulling:
  • 2 blikken jackfruit in water (toko)
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 gram gerookte paprikapoeder pikant
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 2 eetlepels maple siroop
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 gram vegan barbecuesaus
  • 1 theelepel kaneel, peper en zout
  • Garnering:
  • Vegan broodjes
  • 1 krop lollo blonde
  • 1 rode ui
  • 8 kleine tomaten

Bereiding

  • 1. Maak de blikken jackfruit open, spoel deze af en snij ze in driehoekjes zodat deze mooi kapot koken.
  • 2. Snij de uien fijn, pers de knoflook en fruit de ui aan in de olijfolie.
  • 3. Voeg het jackfruit en de knoflook toe en bak dit nog eens 10 minuten aan op hoog vuur.
  • 4. Voeg de rest van de ingredienten toe en stoof dit nog eens 40 minuten op op laag vuur zodat het vocht is opgelost.
  • 5. Prak de grote stukken jackfruit fijn, trek hier slierten van of draai het met een korte puls fijn in een keukenmachine. Dit gaat zeer gemakkelijk.
  • 6. Bak de vegan broodjes af, leg daarna het vegan vlees in de Airfryer en grill dit gedurende 15 minuten op 200 graden met een paar keer omroeren.
  • 7. Was de sla, gril de tomaat op het vlees en beleg de broodjes met de sla en het gebakken vegan vlees.
  • 8. Garneer met rode ui en tomatensaus en smullen maar.
Pull zonder pork
Registreren

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

Deel dit recept