1
Producten

Gevuld uienbrood

Gevuld uienbrood

Een hartig rode uien brood wat je gewoon in de frituurmand van de Airfryer kan bereiden met griekse yoghurt en verse thijm.

Porties 4, Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 6 rode uien
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 500 gram bloem
  • 250 ml lauw water
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 theelepel olijfolie
  • 100 gram griekse yoghurt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel verse tijm
  • Peper en zout
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  • 1. Maak eerst het deeg door de bloem, suiker en zout in de kom te doen van de foodprocessor en de deeghaak in de foodprocessor te zetten
  • 2. Los in het lauwe water de gist op en doe de olie bij het water en giet dit door de vulopening met het deeg programma
  • 3. Bol het deeg op en laat dit onder een vochtige doek 1,5 uur rijzen op een warme plek
  • 4. Pel tussendoor de uien en en snij deze door de helft en meng de griekse yoghurt, kerrie en geperste teen knoflook
  • 5. Breng dit op smaak met zout en peper uit de molen
  • 6. Leg in de frituurmand nu een vetvrij papier en verdeel het deeg over het vetvrij papier en maak het deeg plat
  • 7. Verdeel de yoghurt over het deeg en druk daar de uien in en bak het brood af 30 minuten op 160 graden
  • 8. Laat na het bakken het brood minimaal 1 uur afkoelen en strooi er verse tijm overheen en verse peper.
  • Tip van de Chef: Varieer het brood gerust met olijven, zongedroogde tomaten, ansjovis, paprika om andere variaties te maken.
Gevuld uienbrood
Registreren

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!