0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Konijn in tijm en rode wijn

    Een heerlijke luxe maaltijd uit de Airfryer is deze konijn in rode wijn. Je maakt hem met je bakaccessoire en stooft deze heerlijk gaar.

    Porties 4, Voorbereidingstijd 60 min
    Hoofdgerechten
    30-60 minuten
    Feest
    Airfryer
    The Philips Chef
    Vlees

    Ingrediënten

    • 4 kleine konijnenbouten
    • 8 plakkjes ontbijtspek
    • 250 gram zilveruien
    • 8 takjes tijm
    • 8 takjes rozemarijn
    • 400 milliliter rode wijn
    • 2 eetlepel rode wijn azijn
    • 2 laurierblad
    • 1 grote wortel
    • 1 theelepel peperkorrels
    • 250 gram bospaddestoelen
    • 2 teentjes knoflook
    • Peper en zout uit de molen
    • 2 eetlepel mosterd

    Bereiding

    • 1. Maak de zilveruien schoon, pers de knoflook, snij de wortels in blokjes en de paddestoelen in kwarten.
    • 2. Snij de helft van de tijm en rozemarijn fijn en bewaar de rest voor op de konijn te binden.
    • 3. Bak de konijnenbouten in de Airfryer op 200 graden voor 10 min. en laat deze afkoelen.
    • 4. Meng een lepel olie door de wortel ,ui, knoflook gesneden tijm en rozemarijn en bestrooi met peper en zout.
    • 5. Bak deze groenten in het bakaccessoire in de Airfryer op 200 graden voor 10 min. en smeer tussentijds de bouten in met wat mosterd.
    • 6. Omwikkel de bouten met de spek en klem de resterende tijm en rozenmarijn ertussen.
    • 7. Giet na het bakken van de groenten de rode wijn, rode wijn azijn op de groenten en voeg de paddestoelen toe en breng op smaak.
    • 8. Leg de bouten op de mengeling en bak dit samen op 170 graden voor 30 min. tot een stoverij.
    • 9.Serveer de konijn eventueel met puree of kroketten.
    Konijn in tijm en rode wijn

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.